skład / składniki
gotowanie krok po kroku
następnie oczyść grzyby, dokładnie spłucz i drobno posiekaj. Wlej 2-3 krople oleju słonecznikowego na patelnię, umieść na kuchence,a gdy się rozgrzeje, włóż nasze posiekane grzyby, smaż i sól. Kiedy grzyby zaczną wydzielać sok, dusimy je we własnym soku, aż cały sok zostanie uwolniony, a grzyby staną się bardziej suche.
w głębokiej misce ubij jajka trzepaczką i dodaj mleko z solą. Następnie stopniowo wprowadzamy przesianą mąkę, aby nie powstały grudki. Wlej trochę oleju na patelnię i umieść na dużym ogniu. Jak tylko patelnia się rozgrzeje, pieczemy naleśniki, smażąc je z obu stron.
co 3-4 naleśniki smarujemy patelnię olejem. Aby to zrobić, dobrze jest użyć części obranych ziemniaków, które są przekłute widelcem. W tym czasie możesz szybko obrać cebulę, spłukać i drobno posiekać. Następnie kładziemy grzyby na cebuli, mieszamy i smażymy przez chwilę. Sól w razie potrzeby. Następnie każdy naleśnik nadziewany jest grzybami i zawijany w kwadratowe koperty. Serwujemy nasze wspaniałe jedzenie ze śmietaną. Naleśniki nadziewane grzybami są gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g