szaszłyki z polędwicy jagnięcej

delikatne i soczyste mięso podbije od pierwszego kęsa!
LondonAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 64 % 25 g
tłuszcze 33 % 13 g
węglowodany 3 % 1 g
226 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

najpierw marynujemy schab.
aby to zrobić, pokrój go na kawałki, włóż do naczyń, posyp solą, mieszanką papryki i suszonej bazylii. Wymieszaj z posiekaną cebulą.
po pół godzinie mięso wypuści sok. I można go już usmażyć.
dlatego sznurujemy szaszłyki z polędwicy na szaszłyki, naprzemiennie z różnymi warzywami: pomidorami, papryką, bakłażanem. Smaż szaszłyki na grillu lub węglu drzewnym przez około pół godziny, aż będą ugotowane. Szaszłyki należy obrócić.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Schab wędzony na surowo - 469   kcal/100g
  • Schab - 242   kcal/100g

Podobne przepisy