szaszłyki z polędwicy na grillu węglowym
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
najpierw marynujemy schab.
aby to zrobić, pokrój go na kawałki, włóż do naczyń, posyp solą, mieszanką papryki i suszonej bazylii. Wymieszaj z posiekaną cebulą.
po pół godzinie mięso wypuści sok. I można go już usmażyć.
dlatego sznurujemy szaszłyki z polędwicy na szaszłyki, naprzemiennie z różnymi warzywami: pomidorami, papryką, bakłażanem. Smaż szaszłyki na grillu lub węglu drzewnym przez około pół godziny, aż będą ugotowane. Szaszłyki należy obrócić.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Schab wędzony na surowo - 469 kcal/100g
- Schab - 242 kcal/100g