jajecznica strusia

rozkoszuj się niezwykłym przysmakiem. To jest pyszne!
eleczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 8 g
tłuszcze 82 % 40 g
węglowodany 2 % 1 g
388 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min
przepis na jajka sadzone zasugerował mi mój sąsiad kucharz. Ten przepis pochodzi z kuchni australijskiej, którą należy przygotować tylko z jajka strusia. To jedzenie wzmacnia całe ciało i dodaje wigoru na cały dzień. To zostało przetestowane przeze mnie osobiście. Pierwszy raz zrobiłem to dla mojej żony na śniadanie. Dzięki temu przez cały dzień była w świetnym nastroju i była bardziej pogodna niż kiedykolwiek wcześniej. Aby zrobić jajecznicę z jajka strusia, potrzebowałem jednego jajka strusia, tłuszczu, roztopionego masła. Wlej stopione masło na patelnię z grubym dnem. Skorupę należy ostrożnie usunąć, aby odłamki nie dostały się do naczynia. Następnie umieść patelnię na kuchence i podgrzej ją. Dodaj sól i pieprz do smaku do jajka i ubij. Pole, gdy olej się rozgrzeje, wlej zawartość naczynia do patelni. Po chwili zmniejszamy ogień i smażymy jajecznicę do miękkości, od czasu do czasu dodając gorący tłuszcz. Jajecznicę należy podawać na gorąco. Można go podawać z posiekanym serem lub pomidorami w plasterkach. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy