jajecznica strusia
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
przepis na jajka sadzone zasugerował mi mój sąsiad kucharz. Ten przepis pochodzi z kuchni australijskiej, którą należy przygotować tylko z jajka strusia. To jedzenie wzmacnia całe ciało i dodaje wigoru na cały dzień. To zostało przetestowane przeze mnie osobiście. Pierwszy raz zrobiłem to dla mojej żony na śniadanie. Dzięki temu przez cały dzień była w świetnym nastroju i była bardziej pogodna niż kiedykolwiek wcześniej. Aby zrobić jajecznicę z jajka strusia, potrzebowałem jednego jajka strusia, tłuszczu, roztopionego masła. Wlej stopione masło na patelnię z grubym dnem. Skorupę należy ostrożnie usunąć, aby odłamki nie dostały się do naczynia. Następnie umieść patelnię na kuchence i podgrzej ją. Dodaj sól i pieprz do smaku do jajka i ubij. Pole, gdy olej się rozgrzeje, wlej zawartość naczynia do patelni. Po chwili zmniejszamy ogień i smażymy jajecznicę do miękkości, od czasu do czasu dodając gorący tłuszcz. Jajecznicę należy podawać na gorąco. Można go podawać z posiekanym serem lub pomidorami w plasterkach. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g