Bruschetta z pomidorami czosnkiem i selerem

włoska kanapka jest prosta, ale bardzo smaczna i pikantna! Bruschetta to tradycyjna włoska przekąska. Przepis na bruschettę zawiera kromki chleba i różni się od kanapek tym, że chleb jest wstępnie smażony na grillu, w tosterze lub na patelni bez oleju. Bruschetta z pomidorami to jedzenie dla tych, którzy dążą do idealnego odżywiania, ponieważ łączy wszystkie przydatne substancje. A Włoska przekąska jest przygotowywana szybko i prosto.
Xunya * ♫•Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 3 g
tłuszcze 13 % 3 g
węglowodany 75 % 18 g
116 kcal
IG: 17 / 0 / 83

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

najpierw musisz przygotować nadzienie. Drobno posiekaj pomidory i łodygę selera. Zetrzyj ząbek czosnku przez drobną tarkę. Łączymy te składniki z bazylią, solą, pieprzem i oliwą z oliwek. Dobrze wymieszaj nadzienie. Pozwól mu parzyć przez 20 minut. W tym czasie przygotowujemy kromki chleba. Lepiej jest wziąć chleb specjalny na tosty, ale możesz też zrobić zwykły. Kto obserwuje swoją figurę, weź tosty żytnie do przygotowania bruschetty. Smażyć plastry chleba na suchej, gorącej patelni lub w tosterze. Rozłóż nadzienie pomidorowe na ciepłych plasterkach. Włoska przekąska-Bruschetta jest gotowa!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Chleb"darnicki" - 206   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220   kcal/100g
  • Chleb pszenny z mąki razowej - 250   kcal/100g
  • Chleb żytni z obranej mąki - 189   kcal/100g
  • Chleb żytni z mąki tapetowej - 181   kcal/100g
  • Chleb z otrębów białkowych - 182   kcal/100g
  • Chleb pszenny białkowy - 242   kcal/100g
  • Chleb zbożowy - 231   kcal/100g
  • Chleb"doktorski" - 232   kcal/100g
  • Chleb"Orłowski" - 211   kcal/100g
  • Chleb "Ukraiński" - 213   kcal/100g
  • Baton prosty - 248   kcal/100g
  • Bochenek mąki najwyższej jakości - 265   kcal/100g
  • Bułki miejskie z mąki klasy i - 254   kcal/100g
  • Bułka miejska - 261   kcal/100g
  • Bułka maślana - 252   kcal/100g
  • Baranki proste - 336   kcal/100g
  • Chleb - 254   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy