skład / składniki
metoda gotowania
Kuchnia australijska ściśle przestrzega angielskich tradycji i nie jest to zaskakujące. Nie ma między nimi większych różnic, poza tym, że w Australii je się znacznie więcej mięsa, a porcje są zawsze kolosalne. Prawie każdy Australijczyk na pytanie, jakie jedzenie uważa za swoje narodowe, odpowie z uśmiechem-duży kawałek mięsa. Oferujemy Państwu kulinarny przepis na befsztyk po australijsku . Będziesz w stanie docenić, że wypada korzystnie w porównaniu z tradycyjnym angielskim stekiem ze względu na doskonały aromat egzotycznych owoców tropikalnych.
więc mięso należy podzielić na porcje i moczyć przez co najmniej pięć godzin w soku ananasowym. Następnie wyjmij, dodaj sól, pieprz i smaż na oleju roślinnym. Obierz cebulę, drobno posiekaj i podsmaż w oleju roślinnym. Następnie dodaj sok ananasowy i umieść wszystko na umiarkowanym ogniu i pozwól mu się zagotować.
Befsztyk w stylu australijskim przed podaniem należy polać sosem cebulowo-ananasowym i udekorować natką pietruszki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok ananasowy - 48 kcal/100g