Wołowina z sosem

Niezrównana w smaku wołowina w stylu abchaskim może być daniem koronnym!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 58 % 11 g
tłuszcze 16 % 3 g
węglowodany 26 % 5 g
91 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Posiekaj i Posol.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Smażyć.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż do garnka.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej sok i wodę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dusić do miękkości.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posiekaj cebulę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Włóż na patelnię, dodaj themali.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Posiekaj warzywa, chili.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj do patelni.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Gulasz.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Dodaj sos do mięsa.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Dusić przez 5 minut.

  14. Krok 14:

    Krok 14.
chcę podzielić się jednym kulinarnym przysmakiem. Ten niesamowity przepis kulinarny opowiedziała mi prababka, od tego czasu wołowina z Tkemali jest moją specjalnością. Teraz często cieszę moich bliskich i gości daniami kuchni abchaskiej i wszyscy są mi wdzięczni za pyszne i satysfakcjonujące jedzenie, a mój mąż chwali się przyjaciołom, że doskonale gotuję.
przede wszystkim weź mięso wołowe z kością, pokrój w małe kostki, umyj. Posolić i włożyć mięso na patelnię do rozgrzanego oleju i smażyć na złoty kolor. Następnie przenieś kawałki wołowiny na patelnię, wlej olej z patelni na patelnię, dodaj trochę wody i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem, aż będzie ugotowany.
pokrój cebulę w półpierścienie, gotuj w sosie tkemali przez dziesięć minut. Papryczki chili, gałązki kolendry i kopru posiekaj, dodaj do cebuli i wymieszaj. Wlać powstałą masę do rondla z wołowiną i gotować pod pokrywką. Kontynuuj duszenie przez kolejne 5 minut.
podawaj danie na gorąco.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g

Podobne przepisy