Wołowina z sosem
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Posiekaj i Posol.
Krok 3:
Smażyć.
Krok 4:
Włóż do garnka.
Krok 5:
Wlej sok i wodę.
Krok 6:
Dusić do miękkości.
Krok 7:
Posiekaj cebulę.
Krok 8:
Włóż na patelnię, dodaj themali.
Krok 9:
Posiekaj warzywa, chili.
Krok 10:
Dodaj do patelni.
Krok 11:
Gulasz.
Krok 12:
Dodaj sos do mięsa.
Krok 13:
Dusić przez 5 minut.
Krok 14:
chcę podzielić się jednym kulinarnym przysmakiem. Ten niesamowity przepis kulinarny opowiedziała mi prababka, od tego czasu wołowina z Tkemali jest moją specjalnością. Teraz często cieszę moich bliskich i gości daniami kuchni abchaskiej i wszyscy są mi wdzięczni za pyszne i satysfakcjonujące jedzenie, a mój mąż chwali się przyjaciołom, że doskonale gotuję.
przede wszystkim weź mięso wołowe z kością, pokrój w małe kostki, umyj. Posolić i włożyć mięso na patelnię do rozgrzanego oleju i smażyć na złoty kolor. Następnie przenieś kawałki wołowiny na patelnię, wlej olej z patelni na patelnię, dodaj trochę wody i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem, aż będzie ugotowany.
pokrój cebulę w półpierścienie, gotuj w sosie tkemali przez dziesięć minut. Papryczki chili, gałązki kolendry i kopru posiekaj, dodaj do cebuli i wymieszaj. Wlać powstałą masę do rondla z wołowiną i gotować pod pokrywką. Kontynuuj duszenie przez kolejne 5 minut.
podawaj danie na gorąco.
smacznego!
przede wszystkim weź mięso wołowe z kością, pokrój w małe kostki, umyj. Posolić i włożyć mięso na patelnię do rozgrzanego oleju i smażyć na złoty kolor. Następnie przenieś kawałki wołowiny na patelnię, wlej olej z patelni na patelnię, dodaj trochę wody i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem, aż będzie ugotowany.
pokrój cebulę w półpierścienie, gotuj w sosie tkemali przez dziesięć minut. Papryczki chili, gałązki kolendry i kopru posiekaj, dodaj do cebuli i wymieszaj. Wlać powstałą masę do rondla z wołowiną i gotować pod pokrywką. Kontynuuj duszenie przez kolejne 5 minut.
podawaj danie na gorąco.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g