skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Bierzemy produkty, z których przygotujemy nasze danie.
Krok 2:
Grubo posiekaj bochenek i namocz w mleku. Możesz użyć wczorajszego.
Krok 3:
Pokrój filet z kurczaka na duże kawałki i posiekaj za pomocą maszynki do mięsa, blendera lub robota kuchennego.
Krok 4:
Dodaj bochenek do mięsa mielonego, z którego musisz najpierw wycisnąć nadmiar płynu, wymieszaj. Następnie ponownie zmiel powstałą masę.
Krok 5:
Gotowe mięso mielone sól i pieprz do smaku.
Krok 6:
Do panierowania nie użyjemy gotowej bułki tartej, ale bochenka. Pokrój go na małe prostokąty i wyślij na chwilę do gorącego piekarnika, aby lekko wyschły i stały się chrupiące.
Krok 7:
Pokrój masło na prostokąty. Z mięsa mielonego mokrymi rękami formujemy ciasto i rozprowadzamy kawałek oleju na środku.
Krok 8:
Przykryj drugim ciastem mielonym, nadaj sznycelowi owalny kształt i mocno ściśnij krawędzie. Sznycel powinien być cały, aby podczas obróbki cieplnej nie wyciekł z niego olej, który się nagrzeje i stanie się płynny.
Krok 9:
Ubij jajko widelcem. Opuszczamy w nim obrabiany przedmiot i zanurzamy go ze wszystkich stron.
Krok 10:
Następnie zwiń go w domowej roboty bułkę tartą. W ten sam sposób wykonujemy Pozostałe sznycle.
Krok 11:
Smaż je na średnim ogniu w głębokim tłuszczu lub na patelni w głębokim oleju, aż będą rumiane. Gdy wszystkie sznycle poleskie zostaną usmażone, włóż je do naczynia do pieczenia lub blachy do pieczenia i wyślij do piekarnika na 10 minut. Powinny się tam potować w temperaturze 170 stopni.
Krok 12:
To wszystko, teraz wiesz, jak zrobić sznycel z mielonego kurczaka po polesku. Danie podawać na gorąco.
Krok 13:
Udekoruj świeżymi ziołami.
ten sznycel smakuje jak kotlety Kijowskie. Ma również swoje własne cechy, jak już zauważyłeś-dowiedziałeś się o nich w opisie krok po kroku, który zrobiłem. Naprawdę mam nadzieję, że spodoba ci się ten przepis i często będziesz go gotować. Podawać z dowolnym dodatkiem i sałatką. Będzie bardzo smacznie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g