kiełbaski po mohylewsku
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
najpierw weź czosnek. Obierz go i drobno posiekaj. Jeśli masz prasę czosnkową, możesz jej użyć. Następnie bierzemy zakupione mięso mielone. Możesz go kupić w gotowej formie w sklepie. Dodaj czosnek do mielonego mięsa. Sól i pieprz do własnego smaku. Dokładnie wymieszaj, dodając jajko.
formujemy kiełbaski jak na zdjęciu. Kiełbasy mohylewskie obtaczamy w bułce tartej. Następnie smaż każdą z obu stron na złoty kolor na patelni. Po usmażeniu wszystkich kiełbas wkładamy je do pojemnika, który można włożyć do piekarnika. Zamknij pokrywkę i gotuj na wolnym ogniu w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 170 stopni.
w rezultacie powinieneś mieć miękkie kiełbaski o przyjemnym smaku. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Mielona wieprzowina wołowina - 236 kcal/100g