smażone placki z ziemniakami cebulowymi grzybami bez drożdży

Najbardziej odpowiednie ciasto na ciasta kefirowe! Udany przepis na robienie różowych i bujnych ciast bez drożdży z nadzieniem ziemniaczanym z grzybami, które z pewnością przypadną do gustu wielu i mile zaskoczą ich wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 4 g
tłuszcze 45 % 19 g
węglowodany 45 % 19 g
256 kcal
IG: 30 / 0 / 70

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować pyszne ciasta bez drożdży, przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zaczynamy przygotowywać nadzienie do ciast i kroimy niezbyt duże trzysta gramów pieczarek.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozłóż pokrojone grzyby na patelni umieszczonej na kuchence.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Mieszając smażyć grzyby na suchej patelni, włączając piec do temperatury nieco większej niż średnia.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gotuj w rondlu, aż sześćset gramów ziemniaków będzie całkowicie ugotowanych.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój dość drobno jedną główkę cebuli.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozłóż posiekaną cebulę na patelni z grzybami, a następnie dodaj do niej sól do smaku.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wymieszaj wszystkie składniki na patelni i kontynuuj smażenie grzybów z cebulą.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozłóż pięćdziesiąt gramów masła na patelni, a następnie dodaj czarny pieprz do smaku i wymieszaj.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Kontynuujemy duszenie grzybów w niskiej temperaturze pieca przez około pięć minut.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Ugniataj tłuczone ziemniaki w rondlu.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Włóż smażone grzyby z patelni do garnka z ziemniakami.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Dobrze wymieszaj ziemniaki z grzybami, a następnie odłóż patelnię z przygotowanym nadzieniem i pozwól jej ostygnąć.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Zaczynamy przygotowywać ciasto i wkładamy jedno żółtko do miski objętościowej, a następnie wlewamy do niej jedną łyżeczkę soli i mieszamy.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Wlej czterysta mililitrów kefiru o temperaturze pokojowej do wspólnej miski i wymieszaj wszystkie składniki.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    W częściach przesiać pięćset gramów mąki pszennej do miski z kefirem i dodać do niej jedną łyżeczkę sody.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Wymieszaj wszystkie składniki w misce zgodnie z ruchem wskazówek zegara.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Zagnieść ciasto w misce o wymaganej konsystencji i wlać do niej trzy łyżki oleju roślinnego.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Dokładnie zagnieść ciasto rękami przez około siedem minut, następnie przykryć miskę ręcznikiem kuchennym i odstawić ciasto na piętnaście minut.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Smarujemy ręce i stół niewielką ilością oleju roślinnego, a następnie rozprowadzamy na nim ciasto, które następnie ugniatamy i dzielimy na kilka identycznych kawałków.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Ugniataj każdy kawałek ciasta na tortillę o pożądanym rozmiarze.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Rozłóż na przemian wymaganą ilość przygotowanego nadzienia na każdym cieście.

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Dobrze łączymy brzegi tortilli z nadzieniem.

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Nadajemy ciastom pożądany kształt.

  25. Krok 25:

    Krok 25.

    Wlej wymaganą ilość oleju roślinnego na patelnię i dobrze go podgrzej, a następnie włóż placki na patelnię.

  26. Krok 26:

    Krok 26.

    Smażyć placki na patelni z każdej strony na złoty kolor.

  27. Krok 27:

    Krok 27.

    Rozłóż ugotowane placki z patelni na talerzu.

  28. Krok 28:

    Krok 28.

    Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i herbatą dla wszystkich!

smażone placki z ziemniakami i grzybami. Cóż, bardzo prosty przepis na ciasto kefirowe! Uwielbiane przez wszystkich-domowe smażone placki nadziewane ziemniakami i aromatycznymi grzybami! Przepis na te różowe, bujne, soczyste ciasta jest prosty i Dostępny dla każdej gospodyni domowej. Poradzą sobie z tym wszyscy bez wyjątku. Najważniejsze jest, aby zrobić odpowiednie ciasto na zwiewne ciasta, które jest puszyste i lekkie. Takie pyszne smażone ciasta są wysoko cenione na każdym, nawet na świątecznym stole.
nadzienie do tych ciast jest przygotowywane z ziemniakami i grzybami, więc zawsze okazuje się delikatne i pachnące. Gotuj i ciesz się! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy