ciasta gofry z mięsem mielonym smażone w cieście

pyszne ciasto mięsne. Składa się z prostych składników. Podaruj domownikom ciekawą przekąskę. Przepis jest ratunkiem, jeśli goście są na wyciągnięcie ręki, a także możesz go ugotować na świątecznym stole.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 9 g
tłuszcze 75 % 33 g
węglowodany 5 % 2 g
334 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do mięsa mielonego dodaj sól i pieprz do smaku, a także cebulę. Można go pokroić lub zmielić.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Smarujemy każde ciasto mięsem mielonym cienką warstwą. Układamy ciasta jeden na drugim. Nie smarujemy ostatniego ciasta.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój na porcje. Ubij 2 jajka, Posol i dodaj wodę do podłogi skorupy. Zanurz kawałki w cieście i smaż na patelni na oleju roślinnym z 2 stron.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Ciasta waflowe - 341   kcal/100g

Podobne przepisy