bułki pita ser twarogowy smażony

Kiedy chcesz zafundować sobie i bliskim niezwykłe śniadanie. Ten przepis, prosty i łatwy do przygotowania, nie wymaga dużo czasu i produktów. Prawie wszystkie produkty dla niego można zawsze znaleźć w lodówce i na pewno spodoba się każdemu, kto go spróbuje.
MikaelaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 16 g
tłuszcze 36 % 15 g
węglowodany 26 % 11 g
242 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Na początek pita należy pokroić na prostokątne porcje. Możesz ugotować coś innego ze skrawków i potrzebujemy równych warstw chleba pita.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W misce umieść twarożek o ulubionej zawartości tłuszczu i konsystencji (najlepiej drobnoziarnisty).

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj drobno posiekane warzywa (u mnie to koperek i szczypiorek, możesz też dodać pietruszkę).

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Mój ulubiony ser zetrzeć na tarce (jest to możliwe na dużym, ale ponieważ nie ma dużo sera, pocieram go na małym).

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj do twarogu ser, jajka, paprykę, kurkumę i sól do smaku. Możesz również dodać czarny pieprz, aby uzyskać pikantność.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Mieszaj, aż będzie gładka. W procesie mieszania, jeśli masz granulowany twaróg, taki jak mój, wskazane jest lekkie zmiażdżenie go, aby nie było wielu dużych granulek, wtedy łatwiej będzie się rozmazać na chlebie pita.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Połóż nadzienie na warstwie chleba pita, posmaruj cienką warstwą.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Przekręć rolkę, lekko dociśnij, aby koniec się nie rozkręcił.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    W rezultacie takie bułki są dość stabilne i nie powinny się obracać.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj olej roślinny na patelnię, podgrzej i smaż na średnim ogniu z obu stron, aż będzie miękki. Możesz po prostu usmażyć bułki tak, jak są, i okażą się takie.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    I możesz najpierw zanurzyć je w jajku, a otrzymasz takie. To, jak smakuje lepiej, zależy od ciebie, spróbuj i wybierz :) Smacznego!

ponieważ jestem leniwą gospodynią domową i wolę gotować, choć smaczne, ale proste przepisy, bez długich tańców z tamburynem w pobliżu pieca, te bułki bardzo mnie zachwycają łatwością gotowania i smakiem. Gotuję je często, wszyscy domownicy są zachwyceni i zawsze proszą o więcej. Ponadto same w sobie są dość lekkie i mogą być używane w dietach.

w tym przepisie z chleba pita pozostają skrawki, których używam do robienia niezwykłych babeczek, które również zachwycają wszystkich domowników i o których opowiem następnym razem.

smacznego dla wszystkich!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Kurkuma - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy