skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Na początek pita należy pokroić na prostokątne porcje. Możesz ugotować coś innego ze skrawków i potrzebujemy równych warstw chleba pita.
Krok 2:
W misce umieść twarożek o ulubionej zawartości tłuszczu i konsystencji (najlepiej drobnoziarnisty).
Krok 3:
Dodaj drobno posiekane warzywa (u mnie to koperek i szczypiorek, możesz też dodać pietruszkę).
Krok 4:
Mój ulubiony ser zetrzeć na tarce (jest to możliwe na dużym, ale ponieważ nie ma dużo sera, pocieram go na małym).
Krok 5:
Dodaj do twarogu ser, jajka, paprykę, kurkumę i sól do smaku. Możesz również dodać czarny pieprz, aby uzyskać pikantność.
Krok 6:
Mieszaj, aż będzie gładka. W procesie mieszania, jeśli masz granulowany twaróg, taki jak mój, wskazane jest lekkie zmiażdżenie go, aby nie było wielu dużych granulek, wtedy łatwiej będzie się rozmazać na chlebie pita.
Krok 7:
Połóż nadzienie na warstwie chleba pita, posmaruj cienką warstwą.
Krok 8:
Przekręć rolkę, lekko dociśnij, aby koniec się nie rozkręcił.
Krok 9:
W rezultacie takie bułki są dość stabilne i nie powinny się obracać.
Krok 10:
Dodaj olej roślinny na patelnię, podgrzej i smaż na średnim ogniu z obu stron, aż będzie miękki. Możesz po prostu usmażyć bułki tak, jak są, i okażą się takie.
Krok 11:
I możesz najpierw zanurzyć je w jajku, a otrzymasz takie. To, jak smakuje lepiej, zależy od ciebie, spróbuj i wybierz :) Smacznego!
ponieważ jestem leniwą gospodynią domową i wolę gotować, choć smaczne, ale proste przepisy, bez długich tańców z tamburynem w pobliżu pieca, te bułki bardzo mnie zachwycają łatwością gotowania i smakiem. Gotuję je często, wszyscy domownicy są zachwyceni i zawsze proszą o więcej. Ponadto same w sobie są dość lekkie i mogą być używane w dietach.
w tym przepisie z chleba pita pozostają skrawki, których używam do robienia niezwykłych babeczek, które również zachwycają wszystkich domowników i o których opowiem następnym razem.
smacznego dla wszystkich!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g