skład / składniki
metoda gotowania
przygotuj masło:
1. Sortuj grzyby, Usuń zbyt robaki lub wgniecenia, dokładnie wyczyść (wolę nie myć oleju, ponieważ są one mocno nasycone wodą, a podczas smażenia jest to niepożądane). Film można usunąć lub pozostawić. Robię tak i tak w zależności od nastroju i czasu. Pokrój grzyby na talerze.
teraz możesz rozpocząć gotowanie bezpośrednio:
2. Rozgrzej patelnię z wysokimi bokami, wlej do niej odpowiednią ilość oleju roślinnego. Dobrze go rozgrzej.
3. Delikatnie włóż grzyby do rozgrzanego oleju roślinnego i mieszając smaż przez 10 minut na dużym ogniu. Następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu (masło wydziela dużo soku) do miękkości, od czasu do czasu mieszając i bez przykrywania patelni pokrywką. Jeśli chcesz, aby masło było bardziej smażone, rozłóż je nie wszystkie razem, ale w małych porcjach, aby wilgoć szybciej odparowała i nie było efektu duszenia.
4. Gotowe masło posolić do smaku.
danie jest gotowe! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 23 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g