obfite, smaczne, bez problemów-świetny zamiennik szkodliwej kiełbasy! Cudowna rzecz okazuje się - na śniadanie, w drodze i na przekąskę do pracy - wszędzie idzie po prostu na "hurra"! Piękny złoty kolor nadaje potrawie wyjątkowy apetyczny wygląd!
Podcherevok ( puzanina) jest częścią boczku wieprzowego, zwykle przygotowuje się z niego bułki, solone, wędzone, tj. wytwarzają produkty, które są doskonałą alternatywą dla kiełbas sklepowych. Są one preferowane ze względu na ich naturalność - nie bez powodu, jak pisze V. V. Pokhlebkin, przepisy na produkty w całości, w całym kawałku były rozpowszechniane w Rosji (nawet nadzienia były wykonane głównie z całych produktów: jagód, jabłek, grzybów, wybierając małe).
Grubszy podchorążek gotuje się w kawałkach, cienki można lekko owinąć jak bułkę. Aby to zrobić, weź kilogram cienkiej krawędzi mostka, odetnij żebra, jeśli są. Mostek jest zwykle z częstymi warstwami mięsa - im więcej takich warstw, tym mniej tłusty będzie produkt końcowy.
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny
11
%
4
g
tłuszcze
86
%
32
g
węglowodany
3
%
1
g
297
kcal
IG:
100
/
0
/
0
metoda gotowania
czas gotowania:
5 h
PT5H
1. Przygotuj wywar z cebuli: wlej 1 litr wody do rondla, dodaj sól, łuskę cebuli, liść laurowy i ziarna pieprzu. Zagotować.
2. Opłucz brzuch, pamiętaj, aby osuszyć, natrzeć solą-1 łyżka. łyżka-pieprz mielonym pieprzem, posyp ząbkami czosnku i zwiń w rolkę, pociągnij nitkami lub sznurkiem.
3. Zanurz w bulionie cebulowym, zagotuj, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez półtorej godziny. Pozostaw do ostygnięcia w roztworze.
4. Gdy bułka jest ciepła, wyjmij ją i umieść pod prasą, aż całkowicie ostygnie - możesz umieścić ją w chłodnym miejscu, na przykład na balkonie.
5. Po całkowitym ostygnięciu bułkę można natrzeć zmiażdżonym czosnkiem (opcjonalnie, jeśli lubisz świeży czosnek i jest odpowiedni), owinąć pergaminem i przechowywać w lodówce tak długo, jak to możliwe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy