Podchorążka gotowana w skórce cebuli

obfite, smaczne, bez problemów-świetny zamiennik szkodliwej kiełbasy! Cudowna rzecz okazuje się - na śniadanie, w drodze i na przekąskę do pracy - wszędzie idzie po prostu na "hurra"! Piękny złoty kolor nadaje potrawie wyjątkowy apetyczny wygląd! Podcherevok ( puzanina) jest częścią boczku wieprzowego, zwykle przygotowuje się z niego bułki, solone, wędzone, tj. wytwarzają produkty, które są doskonałą alternatywą dla kiełbas sklepowych. Są one preferowane ze względu na ich naturalność - nie bez powodu, jak pisze V. V. Pokhlebkin, przepisy na produkty w całości, w całym kawałku były rozpowszechniane w Rosji (nawet nadzienia były wykonane głównie z całych produktów: jagód, jabłek, grzybów, wybierając małe). Grubszy podchorążek gotuje się w kawałkach, cienki można lekko owinąć jak bułkę. Aby to zrobić, weź kilogram cienkiej krawędzi mostka, odetnij żebra, jeśli są. Mostek jest zwykle z częstymi warstwami mięsa - im więcej takich warstw, tym mniej tłusty będzie produkt końcowy.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 4 g
tłuszcze 86 % 32 g
węglowodany 3 % 1 g
297 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 5 h

1. Przygotuj wywar z cebuli: wlej 1 litr wody do rondla, dodaj sól, łuskę cebuli, liść laurowy i ziarna pieprzu. Zagotować.
2. Opłucz brzuch, pamiętaj, aby osuszyć, natrzeć solą-1 łyżka. łyżka-pieprz mielonym pieprzem, posyp ząbkami czosnku i zwiń w rolkę, pociągnij nitkami lub sznurkiem.
3. Zanurz w bulionie cebulowym, zagotuj, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez półtorej godziny. Pozostaw do ostygnięcia w roztworze.
4. Gdy bułka jest ciepła, wyjmij ją i umieść pod prasą, aż całkowicie ostygnie - możesz umieścić ją w chłodnym miejscu, na przykład na balkonie.
5. Po całkowitym ostygnięciu bułkę można natrzeć zmiażdżonym czosnkiem (opcjonalnie, jeśli lubisz świeży czosnek i jest odpowiedni), owinąć pergaminem i przechowywać w lodówce tak długo, jak to możliwe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Skórka cebuli - 0   kcal/100g
  • Podchorążych wieprzowy - 630   kcal/100g

Podobne przepisy