ziemniaki azu z wieprzowiną
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
mięso pokroić w drobną kostkę, usmażyć w kotle (robię na patelni, a następnie wszystko układam na patelni) na Rast. oleju do uzyskania złotej skórki.
następnie dodaj cebulę pokrojoną w grube pierścienie i smaż jeszcze przez kilka minut.
następnie rozłóż Tom. makaron i dusić do miękkości.
dodaj czosnek, pieprz, sól i dobrze wymieszaj.
smażyć osobno, aż ziemniaki będą ugotowane, pokrojone w kostkę i starte na CR. tarka lub cięcie. ogórki słomkowe.
włóż ziemniaki i ogórki do mięsa, wlej wodę i gotuj na wolnym ogniu do miękkości.
lepiej wziąć kruche ziemniaki, okazuje się smaczniejsze.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 11 kcal/100g