ziemniaki azu z wieprzowiną

pyszne danie na obfity rodzinny posiłek! Przeczytałem przepis kilka lat temu w jakimś czasopiśmie. Teraz to podstawa wieprzowiny jest stale gotowana, moja rodzina naprawdę to lubi.
AlenkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 5 g
tłuszcze 25 % 5 g
węglowodany 50 % 10 g
106 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min

mięso pokroić w drobną kostkę, usmażyć w kotle (robię na patelni, a następnie wszystko układam na patelni) na Rast. oleju do uzyskania złotej skórki.
następnie dodaj cebulę pokrojoną w grube pierścienie i smaż jeszcze przez kilka minut.
następnie rozłóż Tom. makaron i dusić do miękkości.
dodaj czosnek, pieprz, sól i dobrze wymieszaj.
smażyć osobno, aż ziemniaki będą ugotowane, pokrojone w kostkę i starte na CR. tarka lub cięcie. ogórki słomkowe.
włóż ziemniaki i ogórki do mięsa, wlej wodę i gotuj na wolnym ogniu do miękkości.
lepiej wziąć kruche ziemniaki, okazuje się smaczniejsze.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 11   kcal/100g

Podobne przepisy