Bitki z boczniaków
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
odetnij czapki boczniaków, umyj. Ubij jajka. Zanurz boczniaki w mące, a następnie w jajku, połóż na gorącej patelni, na której wcześniej wylano olej roślinny. Posolić. Smażyć, aż po obu stronach powstanie złoty kolor. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Boczniaki marynowane - 23 kcal/100g
- Boczniaki świeże - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g