skład / składniki
gotowanie krok po kroku
obierz cebulę i grubo posiekaj. Następnie usmaż razem z gałązką tymianku w niewielkiej ilości roślin. olej.
opłucz wątróbki, osusz, połóż na patelni z cebulą i lekko usmaż. Sól, pieprz do smaku. Połóż poparzone suszone śliwki (na wszelki wypadek lepiej przeciąć suszone śliwki na pół, ponieważ kości nadal mogą się natknąć). Przytrzymaj przez około minutę na dużym ogniu.
po włożeniu czerwonego wina należy doprowadzić do wrzenia, przykryć pokrywką i zmniejszyć ogień do minimum.
dusić naczynie, aż ciasteczka będą gotowe. Zdejmij z ognia i ostudź do pokoju.temp.
gotowe wątróbki, cebulę, suszone śliwki posiekać w blenderze. Wcześniej Usuń tymianek.
Połącz wątrobę z masłem.
wyciśnij szklanki z wczorajszego chleba i osusz je na suchej patelni.
nałóż pasztet na chleb od kucharza.worek. Zrób takie choinki. Następnie udekoruj wszystko cebulą i pistacjami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Wina alkoholowe - 212 kcal/100g
- Wina półwytrawne - 78 kcal/100g
- Wina wytrawne - 64 kcal/100g
- Wino czerwone - 88 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Surowy orzech Kalifornijski - 629 kcal/100g
- Pistacje - 638 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g


