kotlety z kurczaka z grzybami
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
obierz, umyj cebulę, pokrój ją i grzyby w kostkę.
smażyć cebulę na oleju na złoty kolor, dodać grzyby.
myjemy piersi, suszymy je, robimy mięso mielone.
trzy ziemniaki na tarce.
drobno posiekaj cebulę do mielonego mięsa.
Połącz cebulę, mięso mielone, jajko, ziemniaki, przyprawy.
z mięsa mielonego uformuj naleśnik, włóż do niego łyżeczkę. nadzienie, przykryj drugim naleśnikiem. Zwijamy bułkę tartą, smażymy z obu stron na oleju.
połóż na talerzu, podawaj z sosem lub sosem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Borowiki świeże - 34 kcal/100g
- Białe smażone - 162 kcal/100g
- Białe marynowane - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g