słodkie placki z cukinii

oryginalny przepis na ulubione naleśniki z cukinii! Spróbuj! Cukinia jest dalekim krewnym dyni. Jest cenny, co okazuje się w przygotowaniu jest przewiewny, o lekkim i delikatnym smaku. Aby przygotować przepisy kulinarne, najlepiej wziąć młodą i mocną cukinię. Dziś przygotujemy słodkie placki z cukinii. Nawiasem mówiąc, można je gotować z młodych squashów lub cukinii. Naleśniki gotują się dość szybko. I jest mało prawdopodobne, że ci, których traktujesz tym niezwykłym jedzeniem, raczej nie zgadną, że to warzywo było materiałem źródłowym. Kiedy je ugotujesz. Zrozumiesz-smakują wyjątkowo dobrze.
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 4 g
tłuszcze 4 % 1 g
węglowodany 79 % 19 g
103 kcal
IG: 26 / 0 / 74

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
obierz cukinię. Jeśli cukinia jest młoda, a skóra jest miękka, nie można jej obrać. Pokrój owoce na kawałki i uwolnij je z nasion. Gdyby to były zwykłe naleśniki, zetrzelibyśmy cukinię na grubej tarce. Ale mamy słodkie naleśniki. Dlatego pocieramy go na drobnej tarce lub przepuszczamy przez maszynę do mięsa

wbij jajko w powstałą masę. Wymieszaj wszystko i dodaj sól, cukier,sodę i mąkę. Uwielbiam też dodawać tutaj starte jabłko.

na patelni rozgrzej olej-roślinny lub kremowy. Bierzemy masę łyżką i rozprowadzamy do smażenia po obu stronach.

lepiej podawać je z upałem, z upałem! Jak inne naleśniki. Lubię podawać takie naleśniki z napojem owocowym lub sosem, dżemem, miodem, śmietaną lub masłem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g

Podobne przepisy