amerykańskie naleśniki na suchych drożdżach z roztopionym masłem
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
zaczynamy gotować amerykańskie naleśniki & nbsp;jak zwykle: ubij jajka z cukrem mikserem lub trzepaczką, dodaj mąkę zmieszaną z suchymi drożdżami, delikatnie wlej stopione masło i mleko. Wszystkie składniki należy dodawać kolejno, stopniowo, nie zapominając o ciągłym mieszaniu ciasta. Następnie przykrywamy go płócienną serwetką i umieszczamy Nie w ciepłym, pamiętaj, ale w chłodnym miejscu. Odbywa się to, aby ciasto pasowało, ale z umiarem, nie za bardzo. Pozwól mu parzyć przez około godzinę i zacznij piec.& nbsp;amerykańskie naleśniki gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Ghee - 892 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g