amerykańskie naleśniki na suchych drożdżach z roztopionym masłem

delikatne, bujne, aromatyczne naleśniki. Polizasz palce! Amerykańskie naleśniki bardziej przypominają duże placki: są równie grube, łatwo mieszczą się na talerzu i nie zwijają się w rurkę. Ich smak jest imponujący, zmieniając się w zależności od składu ciasta. Kulinarny przepis na amerykańskie naleśniki, który Ci proponuję, opiera się na cieście drożdżowym, które jednak jest dość szybkie w przygotowaniu. Kolejny ważny punkt: aby nadać tym naleśnikom ich pierwotne rozmiary, lepiej jest użyć elektrycznej naleśnika. W skrajnych przypadkach można go zastąpić małą patelnią, ale wtedy gotowanie zajmie znacznie więcej czasu. To amerykańskie jedzenie jest idealne na śniadanie-naleśniki na naleśniku.
Anna KAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 8 g
tłuszcze 25 % 12 g
węglowodany 58 % 28 g
251 kcal
IG: 7 / 0 / 93

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.

zaczynamy gotować amerykańskie naleśniki & nbsp;jak zwykle: ubij jajka z cukrem mikserem lub trzepaczką, dodaj mąkę zmieszaną z suchymi drożdżami, delikatnie wlej stopione masło i mleko. Wszystkie składniki należy dodawać kolejno, stopniowo, nie zapominając o ciągłym mieszaniu ciasta. Następnie przykrywamy go płócienną serwetką i umieszczamy Nie w ciepłym, pamiętaj, ale w chłodnym miejscu. Odbywa się to, aby ciasto pasowało, ale z umiarem, nie za bardzo. Pozwól mu parzyć przez około godzinę i zacznij piec.& nbsp;amerykańskie naleśniki gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Ghee - 892   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy