posiekane kotlety z piersi kurczaka
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Jak to zrobić? To proste! Bierzemy filet z kurczaka i kroimy go w kostkę o wymiarach około 2x2 i 3x3 cm. Umieść posiekanego ptaka w średniej wielkości pojemniku, rozbij do niego jajka, dodaj majonez, skrobię, le i pieprz i dokładnie wymieszaj wszystko rękami, masa powinna być wystarczająco płynna i płynna. Teraz kładziemy patelnię z olejem na średnim ogniu, gdy jest podgrzewana płytką chochlą lub specjalną szpatułką, zbieramy część masy i wlewamy ją na patelnię. Smażyć kotlety przez 3-4 minuty z jednej strony, robimy to również z drugiej strony. Gdy wszystkie kotlety zostaną usmażone, połóż je na dużym naczyniu i udekoruj zielenią. Jestem pewien-pokochasz to danie! Polizaj palce!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g