posiekane kotlety z piersi kurczaka

zakochasz się w tych pasztecikach do końca życia! Bardzo lubię kurczaka, po prostu bardzo. Bez wszystkich innych produktów jestem całkiem normalny, nie mogę jeść czegoś przez miesiące. Ale kurczaka muszę spożywać co tydzień, poza tym można z niego ugotować po prostu niewyobrażalną ilość jedzenia-od zup po wędzone mięso. Nawiasem mówiąc, 2 lata temu moja matka, również wielka miłośniczka kurczaka, podzieliła się ze mną przepisem kulinarnym na kotlety z kurczaka. Od pierwszego razu, kiedy spróbowałem tych kotletów, zakochałem się w nich na zawsze. Mogę śmiało powiedzieć, że są moim ulubionym daniem w ogóle. Wszyscy, którzy próbowali posiekanych kotletów z kurczaka, również byli zachwyceni. Dlatego gorąco polecam ugotowanie tych kotletów.
InnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 49 % 18 g
tłuszcze 43 % 16 g
węglowodany 8 % 3 g
229 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.

Jak to zrobić? To proste! Bierzemy filet z kurczaka i kroimy go w kostkę o wymiarach około 2x2 i 3x3 cm. Umieść posiekanego ptaka w średniej wielkości pojemniku, rozbij do niego jajka, dodaj majonez, skrobię, le i pieprz i dokładnie wymieszaj wszystko rękami, masa powinna być wystarczająco płynna i płynna. Teraz kładziemy patelnię z olejem na średnim ogniu, gdy jest podgrzewana płytką chochlą lub specjalną szpatułką, zbieramy część masy i wlewamy ją na patelnię. Smażyć kotlety przez 3-4 minuty z jednej strony, robimy to również z drugiej strony. Gdy wszystkie kotlety zostaną usmażone, połóż je na dużym naczyniu i udekoruj zielenią. Jestem pewien-pokochasz to danie! Polizaj palce!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy