skład / składniki
gotowanie krok po kroku
robię te chude kotlety wołowe, są bardzo soczyste i mają pyszną skórkę. Przepis na kotlety wołowe jest znakiem rozpoznawczym naszej rodziny. Takie kotlety zawsze zdobią każdy świąteczny stół. Niesamowicie pyszne domowe jedzenie! Zróbmy paszteciki wołowe. Chuda wołowina przechodzi przez maszynę do mięsa wraz z obraną i pokrojoną na 4 części główką cebuli, a także schłodzonym masłem. Wymieszaj te składniki, dodając skrobię ziemniaczaną. Następnie dodaj mleko krowie, sól i czarny pieprz do mielonego mięsa. Bardzo dobrze wymieszaj składniki mięsa mielonego. Drobno posiekaj pietruszkę z koperkiem, a następnie włóż do mielonego mięsa i bardzo dobrze wymieszaj. Z mielonego mięsa formujemy kotlety i smażymy je na gorącej patelni z olejem roślinnym po obu stronach, aż powstanie złoty kolor. Kotlety wołowe są gotowe, podawaj z gotowanym ryżem lub tłuczonymi ziemniakami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal / 100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Skrobia ziemniaczana - 300 kcal/100g
- Mielona wołowina - 254 kcal/100g








