pstrąg z przyprawą pietruszkową

ugotuj pstrąga pysznie i w zaledwie 40 minut!
UO-ShuAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 7 g
tłuszcze 90 % 62 g
węglowodany 0 % 0 g
568 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

Szkocki przepis na gotowanie pstrąga ma swój niepowtarzalny akcent-przyprawę o nazwie"masło-pietruszka". Autor przepisu twierdzi, że jedzenie z takim kawałkiem masła ma szczególny smak. I wygląda "nowocześnie".
pokrój każdą rybę wraz ze skórą na cztery równe części. Zanurz kawałek w mleku i zwiń w mielone płatki owsiane. Pstrąg kładziemy na talerzu i zamykamy folią, a następnie wysyłamy do lodówki na 20 minut. Rozgrzej masło do miękkości, aby można je było rozgnieść widelcem. Najlepiej zrobić to w kuchence mikrofalowej. Dodaj do niego sok z cytryny, pieprz, posiekaną zieloną cebulę i dobrze wymieszaj. Pttrushka jest drobno posiekana (prawie zamieniona w papkę) i również włożona do mieszanki olejowej. Wkładamy "masło pietruszkowe" do foremek do zamrażania lodu i wkładamy do lodówki.
smażyć kawałki pstrąga na oleju roślinnym po obu stronach, aż płatki owsiane będą złote. Podawaj na stole, kładąc kostkę masła z natką pietruszki na każdej porcji.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Pstrąg - 97   kcal/100g
  • Pstrąg wędzony - 132   kcal/100g
  • Pstrąg gotowany - 89   kcal/100g
  • Pstrąg lekko solony - 186   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Mąka owsiana - 369   kcal/100g

Podobne przepisy