Sałatka teściowa z pomidorami

pikantne danie z nierealnym duchowym smakiem!
GeraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 4 % 1 g
tłuszcze 79 % 22 g
węglowodany 18 % 5 g
217 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

Sałatka "język teściowej", prawdopodobnie bardziej poprawnie nazywa się to przekąską, po prostu ma kreatywność. Znalazłem już co najmniej 5 różnych przepisów. Myślałam-myślałam-i wymyśliłam. Widziałem, co oferują restauracje. Rozważamy więc podstawowy przepis kulinarny. Że tak powiem, niezbędne minimum. To najłatwiejszy i najszybszy sposób na przygotowanie pikantnej przekąski. Spodoba się miłośnikom wyraźnego smaku czosnku w jedzeniu.
więc musimy pokroić bakłażany wzdłuż na Tworzywa sztuczne. To jest właśnie kształt języczków. Posolić je z obu stron. Po dziesięciu minutach strząśnij lub osusz wilgoć wystającą z soli i smaż na oleju roślinnym na złoty kolor z każdej strony. Pozwól olejowi spłynąć (na przykład rozkładając je na ręczniku papierowym).
posiekaj czosnek w prasie czosnkowej i wymieszaj z majonezem.
pomidory kroimy również w okrągłe Tworzywa sztuczne.
teraz rozłóż trochę majonezu czosnkiem na połowie języka bakłażana, przykryj majonez plastikiem pomidora, połóż gałązkę koperku i przykryj drugą (wolną) połową tego samego języka. Naprawiamy wykałaczką. Wszystkie zwinięte w ten sposób zakładki układamy na talerzu. Czasami są zwijane. Następnie pomidory można pokroić w plasterki.
teraz o odmianach. Bakłażany są czasami smażone w cieście, co z pewnością zmienia wygląd potrawy, ponieważ krawędź języczka przestaje mieć charakterystyczny czarny kolor. Czasami masa do smarowania zawiera pastę z mielonych orzechów włoskich i czosnku lub majonez, czosnek i ser topiony lub twardy. Możesz dodać pierścień papryki do pomidora.
zawsze jest miejsce na wyobraźnię.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy