skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Sałatka "język teściowej", prawdopodobnie bardziej poprawnie nazywa się to przekąską, po prostu ma kreatywność. Znalazłem już co najmniej 5 różnych przepisów. Myślałam-myślałam-i wymyśliłam. Widziałem, co oferują restauracje. Rozważamy więc podstawowy przepis kulinarny. Że tak powiem, niezbędne minimum. To najłatwiejszy i najszybszy sposób na przygotowanie pikantnej przekąski. Spodoba się miłośnikom wyraźnego smaku czosnku w jedzeniu.
więc musimy pokroić bakłażany wzdłuż na Tworzywa sztuczne. To jest właśnie kształt języczków. Posolić je z obu stron. Po dziesięciu minutach strząśnij lub osusz wilgoć wystającą z soli i smaż na oleju roślinnym na złoty kolor z każdej strony. Pozwól olejowi spłynąć (na przykład rozkładając je na ręczniku papierowym).
posiekaj czosnek w prasie czosnkowej i wymieszaj z majonezem.
pomidory kroimy również w okrągłe Tworzywa sztuczne.
teraz rozłóż trochę majonezu czosnkiem na połowie języka bakłażana, przykryj majonez plastikiem pomidora, połóż gałązkę koperku i przykryj drugą (wolną) połową tego samego języka. Naprawiamy wykałaczką. Wszystkie zwinięte w ten sposób zakładki układamy na talerzu. Czasami są zwijane. Następnie pomidory można pokroić w plasterki.
teraz o odmianach. Bakłażany są czasami smażone w cieście, co z pewnością zmienia wygląd potrawy, ponieważ krawędź języczka przestaje mieć charakterystyczny czarny kolor. Czasami masa do smarowania zawiera pastę z mielonych orzechów włoskich i czosnku lub majonez, czosnek i ser topiony lub twardy. Możesz dodać pierścień papryki do pomidora.
zawsze jest miejsce na wyobraźnię.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g









