skład / składniki
metoda gotowania
Greckie Jedzenie ma swój niepowtarzalny smak. Ale problem polega na tym, że wszystkie dania kuchni greckiej są przeznaczone na "letni" skład produktów.Ponieważ w Europie niewiele osób zajmuje się konserwowaniem. Wręcz przeciwnie, w Rosji gospodynie domowe bardzo lubią robić zapasy na zimę. Dlatego ten kulinarny przepis na grecką sałatkę z bakłażana w puszkach został wymyślony w Rosji.
musimy wybrać najmniejszy bakłażan, jaki można kupić. Dokładnie je myjemy, usuwamy szypułki, wykonujemy głębokie nacięcie wzdłuż każdego owocu i smażymy w całości w gorącym oleju roślinnym. To samo możemy zrobić po prostu w piekarniku-to jak najbardziej lubisz. Smażyć drobno posiekaną cebulę, drobno posiekać warzywa. Wymieszaj cebulę i zioła i dodaj 40 g soli. Z pomidorów przygotowujemy sos pomidorowy. Możesz użyć gotowej pasty pomidorowej.
przygotowane bakłażany są nadziewane mieszanką cebuli i ziół. Dodaj trochę sosu pomidorowego do wysterylizowanych słoików, a następnie włóż bakłażana i napełnij gorącym pomidorem na wierzchu, bez dodawania 2,5 centymetra do krawędzi słoika. Sterylizujemy w łaźni parowej-60-100 minut, w zależności od objętości naczyń.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g

