skład / składniki
metoda gotowania
kulinarny przepis na tę sałatkę zawiera świeże grzyby-główną atrakcję jesiennego posiłku. Sałatka z wątroby wołowej z grzybami jest bardzo pożywna i satysfakcjonująca. Może stać się głównym daniem spokojnego rodzinnego wieczoru. Oczyść wątrobę wołową z folii i pokrój w plastry. Smażyć na patelni z rozgrzanym masłem do miękkości. Do sałatki możesz użyć dowolnych świeżych grzybów, które należy obrać i pokroić na kawałki. Pokrój również łodygę selera. Obierz głowę cebuli i posiekaj słomkami. Następnie w oleju, w którym gotowano wątrobę, smażyć przygotowane grzyby i warzywa, dodając zioła, sól i czarny pieprz. Wymieszaj plastry wątroby z masą grzybową i zalej wszystko octem balsamicznym. Sałatka z wątroby wołowej z grzybami jest gotowa, układamy ją na zielonych liściach sałaty i posypujemy obranymi i smażonymi pestkami dyni. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Suszone pestki dyni i dyni - 553 kcal/100g
- Pestki dyni - 556 kcal/100g
- Wątroba wołowa - 130 kcal/100g

