Sałatka z wątróbki wołowej i grzybów

Wypróbuj oryginalny i bardzo delikatny smak grzybów i świeżych ziół!
Xunya * ♫•Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 9 g
tłuszcze 36 % 8 g
węglowodany 23 % 5 g
128 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

kulinarny przepis na tę sałatkę zawiera świeże grzyby-główną atrakcję jesiennego posiłku. Sałatka z wątroby wołowej z grzybami jest bardzo pożywna i satysfakcjonująca. Może stać się głównym daniem spokojnego rodzinnego wieczoru. Oczyść wątrobę wołową z folii i pokrój w plastry. Smażyć na patelni z rozgrzanym masłem do miękkości. Do sałatki możesz użyć dowolnych świeżych grzybów, które należy obrać i pokroić na kawałki. Pokrój również łodygę selera. Obierz głowę cebuli i posiekaj słomkami. Następnie w oleju, w którym gotowano wątrobę, smażyć przygotowane grzyby i warzywa, dodając zioła, sól i czarny pieprz. Wymieszaj plastry wątroby z masą grzybową i zalej wszystko octem balsamicznym. Sałatka z wątroby wołowej z grzybami jest gotowa, układamy ją na zielonych liściach sałaty i posypujemy obranymi i smażonymi pestkami dyni. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Suszone pestki dyni i dyni - 553   kcal/100g
  • Pestki dyni - 556   kcal/100g
  • Wątroba wołowa - 130   kcal/100g

Podobne przepisy