skład / składniki
metoda gotowania
najpierw bierzemy bakłażany. Usuń z nich skórkę i pokrój na około osiem części. Sól i umieść na trzy godziny, aby wyszła gorycz. Następnie opłucz, osusz i usmaż na oleju słonecznikowym. Umieść to wszystko w naczyniu, w którym ugotujemy naszą sałatkę.
teraz przejdź do pieprzu. Tutaj nie ma różnicy, co wziąć, czerwony czy zielony, najważniejsze jest to, że byłby mięsisty. Wyjmujemy środek, wyrzucamy nasiona i kroimy również na cztery części. smażyć razem z cebulą, którą już masz pokrojoną w pierścienie.
a teraz sprawa pozostaje mała. Przetwarzaj pomidory. Wrzuć je do wrzącej wody a następnie zdejmij skórkę. Drobno posiekaj. Teraz wymieszaj wszystkie składniki i podpal. Gotuj na małym ogniu przez pół godziny. Następnie wrzuć czosnek, pietruszkę i kolendrę, wcześniej przepuszczam to wszystko przez maszynkę do mięsa. Nadal potrzebujesz dwudziestu minut, aby stać na kuchence. Pakowane na gorąco w sterylizowane słoiki i hermetycznie zamknięte.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g