sałatka warzywna na zimę

Przygotuj sałatkę warzywną na zimę już teraz! Teraz chcę napisać ci bardzo smaczny przepis na sałatkę warzywną, którą możesz zamknąć na zimę.
ninaolaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 1 g
tłuszcze 22 % 2 g
węglowodany 67 % 6 g
42 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 10 D 3 h

najpierw bierzemy bakłażany. Usuń z nich skórkę i pokrój na około osiem części. Sól i umieść na trzy godziny, aby wyszła gorycz. Następnie opłucz, osusz i usmaż na oleju słonecznikowym. Umieść to wszystko w naczyniu, w którym ugotujemy naszą sałatkę.
teraz przejdź do pieprzu. Tutaj nie ma różnicy, co wziąć, czerwony czy zielony, najważniejsze jest to, że byłby mięsisty. Wyjmujemy środek, wyrzucamy nasiona i kroimy również na cztery części. smażyć razem z cebulą, którą już masz pokrojoną w pierścienie.
a teraz sprawa pozostaje mała. Przetwarzaj pomidory. Wrzuć je do wrzącej wody a następnie zdejmij skórkę. Drobno posiekaj. Teraz wymieszaj wszystkie składniki i podpal. Gotuj na małym ogniu przez pół godziny. Następnie wrzuć czosnek, pietruszkę i kolendrę, wcześniej przepuszczam to wszystko przez maszynkę do mięsa. Nadal potrzebujesz dwudziestu minut, aby stać na kuchence. Pakowane na gorąco w sterylizowane słoiki i hermetycznie zamknięte.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g

Podobne przepisy