Sałatka z omletem i wędzonym kurczakiem i majonezem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
na początek ugotujemy bezpośrednio omlet. Aby to zrobić, ubij surowe jajka w misce, dodaj mleko, sól, dokładnie wymieszaj, przefiltruj przez sito. Następnie wlej całą tę mieszaninę do gorącej patelni ze stopionym masłem, przykryj i smaż na średnim ogniu przez 3-4 minuty. Gdy omlet jest gotowy i schłodzony, pokrój go w paski. Cebulę kroimy w półpierścienie i smażymy na oleju, mieszamy z pokrojonym omletem. Dodaj mięso z kurczaka, również pokrojone w paski, drobno posiekane warzywa. Doprawiamy majonezem. Możesz podać do stołu!!! Smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Żurawina - 26 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Wędzony kurczak - 117 kcal/100g











