kotlety rybne z wędzonej makreli

Jeśli Twoja rodzina nie liże palców po jedzeniu - ten przepis pomoże.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 7 g
tłuszcze 37 % 10 g
węglowodany 37 % 10 g
153 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 10 min
od dzieciństwa uwielbiam ciastka rybne i często gotuję je dla siebie i mojej rodziny. Ale ostatnio w jednym czasopiśmie przeczytałem kulinarny przepis na kotlety rybne z wędzonej makreli. A teraz podzielę się z wami sekretem gotowania tego jedzenia. Na początek gotuj ziemniaki w mundurach, aż będą całkowicie ugotowane. Ostudzić, obrać i zmiażdżyć w puree. Teraz bierzemy wędzoną makrelę, wkładamy do rondla i napełniamy mlekiem. Podpalamy, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez około 5 minut. Następnie spuść mleko. Następnie drobno posiekaj cebulę i smaż na oleju na patelni przez około 3 minuty. Wymieszaj cebulę z ziemniakami, rybami, kolendrą i sokiem z cytryny. Dokładnie wymieszaj całą masę. Z powstałej masy formujemy 8 kotletów. Teraz zanurz każdy kotlet w ubitym jajku, a następnie zwiń w posiekane orzeszki ziemne. Przykryj folią i wstaw do lodówki na 1 godzinę, aby zaparzyć kotlety. Następnie smaż kotlety na rozgrzanym oleju, przez 4 minuty z każdej strony.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal / 100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Makrela wędzona - 221   kcal/100g
  • Makrela gotowana - 211   kcal/100g
  • Makrela świeża - 181   kcal/100g
  • Surowe orzeszki ziemne ze skorupką - 564   kcal/100g
  • Surowe orzeszki ziemne bez łupin - 568   kcal/100g
  • Orzeszki ziemne gotowane - 376   kcal/100g
  • Orzeszki ziemne smażone ze skorupką - 582   kcal / 100g
  • Orzeszki ziemne prażone i solone - 585   kcal/100g
  • Orzeszki ziemne orzechy - 568   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g

Podobne przepisy