kotlety rybne z wędzonej makreli
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
od dzieciństwa uwielbiam ciastka rybne i często gotuję je dla siebie i mojej rodziny. Ale ostatnio w jednym czasopiśmie przeczytałem kulinarny przepis na kotlety rybne z wędzonej makreli. A teraz podzielę się z wami sekretem gotowania tego jedzenia. Na początek gotuj ziemniaki w mundurach, aż będą całkowicie ugotowane. Ostudzić, obrać i zmiażdżyć w puree. Teraz bierzemy wędzoną makrelę, wkładamy do rondla i napełniamy mlekiem. Podpalamy, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez około 5 minut. Następnie spuść mleko. Następnie drobno posiekaj cebulę i smaż na oleju na patelni przez około 3 minuty. Wymieszaj cebulę z ziemniakami, rybami, kolendrą i sokiem z cytryny. Dokładnie wymieszaj całą masę. Z powstałej masy formujemy 8 kotletów. Teraz zanurz każdy kotlet w ubitym jajku, a następnie zwiń w posiekane orzeszki ziemne. Przykryj folią i wstaw do lodówki na 1 godzinę, aby zaparzyć kotlety. Następnie smaż kotlety na rozgrzanym oleju, przez 4 minuty z każdej strony.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal / 100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal/100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Surowe orzeszki ziemne ze skorupką - 564 kcal/100g
- Surowe orzeszki ziemne bez łupin - 568 kcal/100g
- Orzeszki ziemne gotowane - 376 kcal/100g
- Orzeszki ziemne smażone ze skorupką - 582 kcal / 100g
- Orzeszki ziemne prażone i solone - 585 kcal/100g
- Orzeszki ziemne orzechy - 568 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g

