kotlety rybne ze szczupaka

pyszne, soczyste, miękkie kotlety rybne są pyszne i zdrowe! Oferuję doskonały przepis kulinarny na pyszne kotlety, które można przygotować ze szczupaka. Szczupak należy wypatroszyć, usunąć skórę, oddzielić kości (przynajmniej średnie i duże, ponieważ prawie niemożliwe jest całkowite wybranie małych kości).
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 48 % 12 g
tłuszcze 24 % 6 g
węglowodany 28 % 7 g
126 kcal
IG: 25 / 25 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

niewiele osób będzie smakowało jedzenie, które zostanie wbite w kości. Dlatego mięso przechodzi przez maszynę do mięsa co najmniej dwa razy, aby zmielić wszystkie małe kości. Do gotowego mięsa mielonego dodaje się koperek, drobno posiekaną cebulę, a także odrobinę soli i pieprzu do smaku. Teraz powinieneś namoczyć bułkę w mleku. Zmiękczona bułka jest dodawana do mięsa mielonego. Teraz możesz tworzyć kotlety. Po uformowaniu kotletów należy je zawinąć w bułkę tartą, a następnie umieścić w podwójnym bojlerze na piętnaście minut. Gdy kotlety szczupakowe będą gotowe, na wierzch należy nałożyć trochę oliwy z oliwek lub masła. Wszystko, kotlety są gotowe, radzę podawać je tylko na gorąco. Tak, kolejny niuans, szczupak nie powinien być zbyt stary, w przeciwnym razie kotlety mogą okazać się trochę "gumowe". Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Szczupak w sosie pomidorowym - 108   kcal/100g
  • Szczupak gotowany - 98   kcal/100g
  • Szczupak przypływowy - 90   kcal/100g
  • Szczupak świeży - 82   kcal/100g
  • Szczupak faszerowany - 141   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Bułka dietetyczna - 242   kcal/100g
  • Bułka dietetyczna na sorbitolu - 266   kcal/100g
  • Kok - 242   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy