skład / składniki
gotowanie krok po kroku
niewiele osób będzie smakowało jedzenie, które zostanie wbite w kości. Dlatego mięso przechodzi przez maszynę do mięsa co najmniej dwa razy, aby zmielić wszystkie małe kości. Do gotowego mięsa mielonego dodaje się koperek, drobno posiekaną cebulę, a także odrobinę soli i pieprzu do smaku. Teraz powinieneś namoczyć bułkę w mleku. Zmiękczona bułka jest dodawana do mięsa mielonego. Teraz możesz tworzyć kotlety. Po uformowaniu kotletów należy je zawinąć w bułkę tartą, a następnie umieścić w podwójnym bojlerze na piętnaście minut. Gdy kotlety szczupakowe będą gotowe, na wierzch należy nałożyć trochę oliwy z oliwek lub masła. Wszystko, kotlety są gotowe, radzę podawać je tylko na gorąco. Tak, kolejny niuans, szczupak nie powinien być zbyt stary, w przeciwnym razie kotlety mogą okazać się trochę "gumowe". Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Szczupak w sosie pomidorowym - 108 kcal/100g
- Szczupak gotowany - 98 kcal/100g
- Szczupak przypływowy - 90 kcal/100g
- Szczupak świeży - 82 kcal/100g
- Szczupak faszerowany - 141 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Bułka dietetyczna - 242 kcal/100g
- Bułka dietetyczna na sorbitolu - 266 kcal/100g
- Kok - 242 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g