skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Umyj bulwy ziemniaka, obierz je i pokrój w średniej wielkości kostkę.
Krok 2:
Umyte i wysuszone pieczarki podziel na ćwiartki lub, jeśli są małe. Na połówki. W sytuacji grzybów leśnych należy również wziąć pod uwagę rozmiar.
Krok 3:
Cebula, obrana i spłukana, również pokrojona w kostkę.
Krok 4:
Równolegle kładziemy dwie patelnie (lub patelnie) na kuchence. Po wlaniu oleju do obu poczekamy, aż się nagrzeje. W jednym wysyłamy ziemniaki i smażymy na dużym ogniu przez piętnaście minut.
Krok 5:
W drugim smażyć cebulę z grzybami przez kwadrans.
Krok 6:
Podczas smażenia wszystkiego musimy ugotować czosnek, zioła i paprykę. Drobno je posiekaj.
Krok 7:
Połącz zawartość obu patelni na patelni lub bezpośrednio na jednej z patelni z wysokimi bokami.
Krok 8:
Po wymieszaniu wszystkiego zalej wrzątkiem-tak, aby woda lekko pokryła zawartość patelni lub patelni (w zależności od tego, w czym gotujesz). Dodaj liść laurowy i ziarna pieprzu.
Krok 9:
Doprowadzić do wrzenia i pod przykryciem gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Następnie dodając sól i przyprawy do smaku, posiekaj zioła, czosnek i bułgarską paprykę, wymieszaj wszystko i gotuj pod pokrywką przez 5 minut. Jeśli nagle zauważysz, że nie ma wystarczającej ilości bulionu, dodaj trochę wrzącej wody i po wymieszaniu zagotuj wszystko!
Format cięcia można zmienić, jeśli chcesz-większe cięcie lub paski.
staramy się pokroić lub wybrać grzyby w mniej więcej tym samym formacie co ziemniaki.
umyj bulwy ziemniaka. Obierz je i pokrój w średniej wielkości kostkę.
jeśli czas jest krótki, a masz w magazynie dużą patelnię lub dużą patelnię, wszystkie składniki można smażyć w jednym miejscu.
wody można wlać mniej lub więcej – wszystko zależy od tego, ile bulionu chcesz uzyskać i jaki rodzaj (bardziej ugotowany lub nie) ziemniaków.
jeśli nie jest to fundamentalne, ziemniaki z grzybami można również zalać bulionem-warzywami, rybami lub mięsem, a nie wodą. Lub dodaj śmietanę, mleko do wody.
jako różne smaczne i zdrowe dodatki możesz tutaj dodać różne warzywa, pomidory i sosy.
jeśli bulion okaże się płynny, zmiażdż kilka ziemniaków tłuczkiem, a następnie zgęstnieje.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g