ryba morszczuk duszona w koncentracie pomidorowym na patelni

tylko 5 minut na przygotowanie, a za 30 minut rodzina będzie pełna! Bardzo smaczne i łatwe do przygotowania danie. Możesz podawać z czymkolwiek, bardzo smaczne z gotowanymi ziemniakami lub makaronem.
IrishaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 74 % 14 g
tłuszcze 16 % 3 g
węglowodany 11 % 2 g
88 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W rybie odcinamy płetwy i kroimy na kawałki o grubości 3-4 cm.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój cebulę na ćwiartki, zetrzyj marchewki na grubej tarce.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozłóż część marchewki i cebuli na dnie rondla.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na wierzchu część ryby.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie rozłóż warstwy, na wierzchu powinna znajdować się warstwa marchewki z cebulą.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Na 1 łyżkę. l olej roślinny smażyć koncentrat pomidorowy, dodać 0,5 łyżeczki. cukier (bez zjeżdżalni, opcjonalnie), wymieszać i dodać 1 łyżkę. woda. Doprowadzić do wrzenia.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Napełnij rybę pomidorem, płyn powinien być na poziomie ryby, jeśli jest mało płynu, po prostu dodaj więcej wody. Dodaj wszystkie przyprawy i liście laurowe.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dusić na małym ogniu przez 25-30 minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Morszczuk pieczony - 105   kcal/100g
  • Morszczuk gotowany - 95   kcal/100g
  • Morszczuk świeży - 86   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy