skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wcześniej namocz wątrobę w mleku - stanie się bardziej miękka. Usuń żyły, filmy i tłuszcz z wątroby i pokrój w cienkie plasterki.
Krok 2:
Cebulę obrać i pokroić w półpierścienie. Wkładam wodę do ust, żeby nie płakać. Szef mówi kilka sposobów-załóż maskę do pływania ( dobrze, że bez nurkowania), weź zapałkę do ust (jeśli podpalisz, okaże się również szybko, jak w wojsku) lub po prostu zwilż nóż zimną wodą (jest to seria wkładania cebuli do zamrażarki przed cięciem).
Krok 3:
Rozgrzej olej na patelni.
Krok 4:
Ułóż cebulę i podsmaż. Jeśli się spali, sos będzie gorzki, więc w tym przypadku lepiej zacząć od nowa.
Krok 5:
Panieruj wątrobę w mące i ułóż w jednej warstwie na cebuli. Smażyć na dużym ogniu i odwrócić na drugą stronę.
Krok 6:
Gdy wątroba jest usmażona z obu stron-dodaj śmietanę i trochę ją odparuj.
Krok 7:
Dodaj śmietanę, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. Pod koniec gotowania dodaj sól i pieprz do smaku.
Krok 8:
Można podawać i podawać. Wątroba z powodzeniem łączy się ze świeżymi ziołami, puree ziemniaczanym lub makaronem.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Wątróbka wieprzowa - 109 kcal/100g