skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
1.Przed przystąpieniem do gotowania namocz suszone śliwki w zimnej wodzie. Najtrudniejszym krokiem w tym przepisie jest krojenie kapusty. Bardzo cienkie paski lepiej nie ciąć. Cebulę kroimy również w kostkę.
Krok 2:
2. Pokrój suszone śliwki.
Krok 3:
3. Podsmaż cebulę na oleju słonecznikowym, a następnie ułóż kapustę i suszone śliwki warstwami. Warstwa kapusty, warstwa suszonych śliwek. Sól każdą warstwę. Smażyć na średnim ogniu, mieszając .
Krok 4:
4. Możesz dodać przyprawy do smaku. Dodałem szczyptę tymianku, sumaka (suszony zmiażdżony granat ) i pieprzu.
Krok 5:
5. Gotowe! Smacznego, drodzy przyjaciele! Zawsze Twój, Stary Sam. Źródło Stary Sam
przypomniałem sobie przepis, który zaskakuje swoją prostotą, niesamowitym smakiem i niską ceną-to obiad, ale jednocześnie niesamowity dodatek. Przepisy na kapustę są teraz szczególnie istotne, ponieważ jest to bardzo przydatny i tani produkt. Postanowiłem więc pokazać wam to wszechstronne, niskokaloryczne danie, które jest dodatkiem do kurczaka i dodatkiem do mięsa, ale jest również samodzielnym daniem.
duszona kapusta ze śliwkami to wykwintne, smaczne i pożywne danie. Taki dodatek można przygotować nie tylko jako danie do codziennej diety, ale także jako przekąskę na świąteczny stół. Dzięki prostocie przepisu nawet początkujący kucharz może zgasić kapustę. Możesz ugotować takie danie zarówno na patelni, jak iw powolnej kuchence.
to bardzo prosty przepis, musimy tylko wiedzieć, jak dusić kapustę i to wszystko! Jedzenie, z którym każdy sobie poradzi, ponieważ musisz użyć tylko 3 produktów-są to suszone śliwki, kapusta i cebula. Nie może być łatwiej, więc jeśli szukałeś prostego przepisu za niewielkie pieniądze, kapusta ze śliwkami będzie doskonałym wyborem.
ponadto jest to bezmięsne danie, które wkrótce może przyjść z pomocą wszystkim poszczącym. Zamierzam nawet zrobić cały wybór klipów, aby każdy z widzów mógł znaleźć dla siebie bezmięsny przepis i nie zastanawiać się nad tym, co jest w post.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g