skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pyszne danie z duszonej kapusty z mięsem i warzywami, przygotowujemy wymaganą ilość produktów z przyprawami, siekamy jeden kilogram trzystu gramów kapusty i obieramy jedną paprykę.
Krok 2:
Zetrzyj jedną marchewkę na grubej tarce.
Krok 3:
Pokrój dwie główki cebuli na pół pierścienia. Włącz piec na wysoką temperaturę, włóż drugą patelnię i podgrzej ją, dodając dwie łyżki oleju roślinnego.
Krok 4:
Rozłóż posiekaną cebulę i startą marchewkę na patelni rozgrzanej na kuchence.
Krok 5:
Rozłóż posiekaną kapustę na drugiej patelni i gotuj na wolnym ogniu, zamykając ją pokrywką.
Krok 6:
Pokrój na dowolne niezbyt małe kawałki fileta z indyka.
Krok 7:
Podsmaż cebulę i marchewkę stale mieszając i uważnie obserwując proces smażenia.
Krok 8:
Połóż pokrojone kawałki indyka na patelni z cebulą i marchewką i smaż, mieszając wszystkie składniki podczas gotowania, uważając, aby nie wysuszyć mięsa.
Krok 9:
Na dowolne kawałki, ale niezbyt drobno, pokrój jedną wcześniej obraną paprykę.
Krok 10:
Pokrój cztery pomidory na niezbyt małe, dowolne kawałki.
Krok 11:
Posiekaj i posiekaj koperek z natką pietruszki do smaku.
Krok 12:
Dodaj dwa ząbki czosnku na patelnię z prażonym mięsem, który przepuszczamy przez prasę.
Krok 13:
Włóż mięso na patelnię do kapusty, dobrze wymieszaj wszystkie składniki i zamknij pokrywkę, nadal gotuj na wolnym ogniu przez trzydzieści minut.
Krok 14:
Dodaj pokrojone pomidory z papryką do patelni po pół godzinie, do smaku sól i mieszankę papryki, a następnie równomiernie rozprowadź wszystkie składniki na patelni i zamknij pokrywkę, Kontynuuj duszenie mięsa z warzywami przez piętnaście minut.
Krok 15:
Dodaj warzywa z liściem laurowym na patelnię po piętnastu minutach, dobrze wymieszaj i przykryj patelnię pokrywką, przynieś naczynie przez dziesięć minut na małym ogniu, aż będzie całkowicie ugotowane.
Krok 16:
Połóż gotowaną kapustę duszoną z mięsem z indyka i warzywami na talerzach i podawaj.
Krok 17:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Udanego gotowania i smacznego dla wszystkich!
duszona kapusta z mięsem! Od trenera fitness: każda kobieta marzy o jedzeniu i nie przytyciu. I udało mi się! Wszyscy lubimy jeść i nie jestem wyjątkiem. Ale zawód zobowiązuje się być zawsze w formie, ponieważ jestem trenerem fitness. Po przejrzeniu książki kucharskiej mojej mamy postanowiłem spróbować dusić kapustę z mięsem. W mojej lodówce nie było wieprzowiny niezbędnej do przepisu, ale była zdrowa pierś z indyka. Dziewczyny, to tylko bomba! Warzywa dają indykowi niezbędną soczystość, a zamiast tego nasyca kapustę i paprykę gęstym mięsistym smakiem. Koniecznie spróbuj! Kaloryczność tego dania ma tendencję do zera, a energia daje dobry stek.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Filet z indyka - 84 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g