świeży duszony jarmuż z filetami z indyka i pomidorami

pyszne danie na łatwy obiad od trenera fitness! Udany przepis na danie z duszonej białej kapusty z papryką, pomidorami i soczystym mięsem z indyka, które z pewnością wszystkim się spodoba i zaskoczy wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 5 g
tłuszcze 9 % 1 g
węglowodany 45 % 5 g
49 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować pyszne danie z duszonej kapusty z mięsem i warzywami, przygotowujemy wymaganą ilość produktów z przyprawami, siekamy jeden kilogram trzystu gramów kapusty i obieramy jedną paprykę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zetrzyj jedną marchewkę na grubej tarce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój dwie główki cebuli na pół pierścienia. Włącz piec na wysoką temperaturę, włóż drugą patelnię i podgrzej ją, dodając dwie łyżki oleju roślinnego.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozłóż posiekaną cebulę i startą marchewkę na patelni rozgrzanej na kuchence.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozłóż posiekaną kapustę na drugiej patelni i gotuj na wolnym ogniu, zamykając ją pokrywką.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój na dowolne niezbyt małe kawałki fileta z indyka.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Podsmaż cebulę i marchewkę stale mieszając i uważnie obserwując proces smażenia.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Połóż pokrojone kawałki indyka na patelni z cebulą i marchewką i smaż, mieszając wszystkie składniki podczas gotowania, uważając, aby nie wysuszyć mięsa.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Na dowolne kawałki, ale niezbyt drobno, pokrój jedną wcześniej obraną paprykę.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Pokrój cztery pomidory na niezbyt małe, dowolne kawałki.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Posiekaj i posiekaj koperek z natką pietruszki do smaku.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Dodaj dwa ząbki czosnku na patelnię z prażonym mięsem, który przepuszczamy przez prasę.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Włóż mięso na patelnię do kapusty, dobrze wymieszaj wszystkie składniki i zamknij pokrywkę, nadal gotuj na wolnym ogniu przez trzydzieści minut.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Dodaj pokrojone pomidory z papryką do patelni po pół godzinie, do smaku sól i mieszankę papryki, a następnie równomiernie rozprowadź wszystkie składniki na patelni i zamknij pokrywkę, Kontynuuj duszenie mięsa z warzywami przez piętnaście minut.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Dodaj warzywa z liściem laurowym na patelnię po piętnastu minutach, dobrze wymieszaj i przykryj patelnię pokrywką, przynieś naczynie przez dziesięć minut na małym ogniu, aż będzie całkowicie ugotowane.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Połóż gotowaną kapustę duszoną z mięsem z indyka i warzywami na talerzach i podawaj.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Udanego gotowania i smacznego dla wszystkich!

duszona kapusta z mięsem! Od trenera fitness: każda kobieta marzy o jedzeniu i nie przytyciu. I udało mi się! Wszyscy lubimy jeść i nie jestem wyjątkiem. Ale zawód zobowiązuje się być zawsze w formie, ponieważ jestem trenerem fitness. Po przejrzeniu książki kucharskiej mojej mamy postanowiłem spróbować dusić kapustę z mięsem. W mojej lodówce nie było wieprzowiny niezbędnej do przepisu, ale była zdrowa pierś z indyka. Dziewczyny, to tylko bomba! Warzywa dają indykowi niezbędną soczystość, a zamiast tego nasyca kapustę i paprykę gęstym mięsistym smakiem. Koniecznie spróbuj! Kaloryczność tego dania ma tendencję do zera, a energia daje dobry stek.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Filet z indyka - 84   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy