skład / składniki
metoda gotowania
1. Moje młode ziemniaki pod bieżącą wodą. Możesz użyć szczotki lub skrobaka kuchennego, aby dokładniej wyczyścić bulwy. Jeśli ziemniaki są młode, wystarczy je dokładnie umyć. Stare ziemniaki lepiej obrać.
2. Obieramy również marchewki. Oczywiście dobrze jest jeść marchewki będą Młode. Staramy się usunąć skórę tak cienko, jak to możliwe. Następnie umyj warzywa.
3. Obierz cebulę. Nie rozdrabniamy.
4. Moja peklowana wołowina. W razie potrzeby można go namoczyć przez kilka godzin.
5. Rozłóż przygotowaną peklowaną wołowinę i warzywa w misce multicookera.
6. Napełnij wodą, aby pokryła wszystkie składniki. Zainstaluj miskę w powolnej kuchence.
7. Przyprawy dodajemy również do głównych składników. Obieramy czosnek, wysyłamy go po przyprawach.
8. Wybierz program "duszenie", gotuj warzywa i mięso przez 3 godziny. Upewnij się, że w misce jest woda, w razie potrzeby dodaj odpowiednią ilość.
9. Kapustę dzielimy na liście. Rozłóż resztę składników na patelni. Gotuj, aż liście kapusty będą miękkie.
10. Gotowane mięso i warzywa są usuwane z multicookera. Serwujemy na talerzu: rozprowadzamy kapustę, ziemniaki, marchewkę.
ziemniaki i marchewki kroimy na kilka kawałków, w zależności od ich wielkości. Wygodniej jest jeść ziemniaki, jeśli kroisz bulwy na ćwiartki. A marchewkę można pokroić na pół. Mięso należy również pokroić na kawałki lub po prostu podzielić na włókna. Uzupełniamy je potrawą.
w razie potrzeby przed podaniem danie można doprawić świeżym ząbkiem czosnku. Aby to zrobić, należy go wyczyścić i przepuścić przez prasę.
podawaj warzywa z peklowaną wołowiną na stole, uzupełniając ulubionym sosem. Chociaż to danie można podawać tak, jak jest, nie uzupełniając niczego - jest samowystarczalne i apetyczne.
jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 251 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g