duszona kapusta z wołowiną w wolnym naczyniu po irlandzku

lubisz mięso?! Przygotuj pyszne danie mięsne: szybko i łatwo! Duszona kapusta z wołowiną w powolnej kuchence po irlandzku to tak prosty przepis, że poradzi sobie nawet początkujący kucharz. Najważniejsze jest, aby mieć pomocnika w swoim arsenale kuchennym-powolną kuchenkę. W nim dania są wyjątkowe! Warzywa (ziemniaki, marchew) i mięso duszą się dłużej, a kapusta zajmuje mniej czasu. Dlatego kapustę dodaje się później, gdy wołowina jest już prawie gotowa. Multicooker powiadomi Cię o pełnej gotowości potrawy sygnałem dźwiękowym. Kapusta wymaga średnio 30-40 minut duszenia.
morkofkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 8 g
tłuszcze 32 % 7 g
węglowodany 32 % 7 g
130 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 4 h 30 min

1. Moje młode ziemniaki pod bieżącą wodą. Możesz użyć szczotki lub skrobaka kuchennego, aby dokładniej wyczyścić bulwy. Jeśli ziemniaki są młode, wystarczy je dokładnie umyć. Stare ziemniaki lepiej obrać.

2. Obieramy również marchewki. Oczywiście dobrze jest jeść marchewki będą Młode. Staramy się usunąć skórę tak cienko, jak to możliwe. Następnie umyj warzywa.

3. Obierz cebulę. Nie rozdrabniamy.

4. Moja peklowana wołowina. W razie potrzeby można go namoczyć przez kilka godzin.

5. Rozłóż przygotowaną peklowaną wołowinę i warzywa w misce multicookera.

6. Napełnij wodą, aby pokryła wszystkie składniki. Zainstaluj miskę w powolnej kuchence.

7. Przyprawy dodajemy również do głównych składników. Obieramy czosnek, wysyłamy go po przyprawach.

8. Wybierz program "duszenie", gotuj warzywa i mięso przez 3 godziny. Upewnij się, że w misce jest woda, w razie potrzeby dodaj odpowiednią ilość.

9. Kapustę dzielimy na liście. Rozłóż resztę składników na patelni. Gotuj, aż liście kapusty będą miękkie.

10. Gotowane mięso i warzywa są usuwane z multicookera. Serwujemy na talerzu: rozprowadzamy kapustę, ziemniaki, marchewkę.

ziemniaki i marchewki kroimy na kilka kawałków, w zależności od ich wielkości. Wygodniej jest jeść ziemniaki, jeśli kroisz bulwy na ćwiartki. A marchewkę można pokroić na pół. Mięso należy również pokroić na kawałki lub po prostu podzielić na włókna. Uzupełniamy je potrawą.

w razie potrzeby przed podaniem danie można doprawić świeżym ząbkiem czosnku. Aby to zrobić, należy go wyczyścić i przepuścić przez prasę.

podawaj warzywa z peklowaną wołowiną na stole, uzupełniając ulubionym sosem. Chociaż to danie można podawać tak, jak jest, nie uzupełniając niczego - jest samowystarczalne i apetyczne.

jedz z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 251   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy