Wołowina z ryżem duszona w kotle na kuchence

szybko się gotuje. Przepis na ratunek. Idealny do wszelkich sałatek, napojów, świeżych warzyw. Z powodzeniem ozdobi nawet świąteczny stół. Smacznego!
luba60Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 7 g
tłuszcze 12 % 4 g
węglowodany 68 % 23 g
160 kcal
IG: 4 / 96 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie niezbędne składniki do przepisu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przygotuj ryż do gotowania w niewielkiej ilości wody, na małym ogniu, aby był suchy i kruchy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój cebulę w drobną kostkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zmiel nasiona ziry na drobny proszek.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Mięso może być używane przez każdego. Opłucz mięso i pokrój w cienkie kostki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej trochę oleju roślinnego do kotła, aby usmażyć mięso i cebulę.Najpierw zrzuć kawałki mięsa, gdy zacznie się różowo, zrzuć cebulę i smaż na złoty kolor.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Następnie wlej wodę do kotła, biorąc pod uwagę, że mięso jest gotowane i duszone, aż będzie całkowicie ugotowane.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Z mięsem pod koniec gotowania powinien pozostać SOS. Posłuży jako sos do Dania.Na koniec dodaj sól do smaku i dodaj zmielony czarny pieprz i zira.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Jeśli masz pod ręką warzywa, pięknie udekoruj danie. Połóż warzywa, mięso i ryż na talerzu. Zapewniam, że okaże się bardzo smaczny i satysfakcjonujący obiad.

przepis jest bardzo prosty, świetnie ci pomoże, nawet gdy goście niespodziewanie Cię odwiedzą. Bardzo apetyczne i smaczne danie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina jest tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Zira - 112   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy