skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie niezbędne składniki do przepisu.
Krok 2:
Przygotuj ryż do gotowania w niewielkiej ilości wody, na małym ogniu, aby był suchy i kruchy.
Krok 3:
Pokrój cebulę w drobną kostkę.
Krok 4:
Zmiel nasiona ziry na drobny proszek.
Krok 5:
Mięso może być używane przez każdego. Opłucz mięso i pokrój w cienkie kostki.
Krok 6:
Wlej trochę oleju roślinnego do kotła, aby usmażyć mięso i cebulę.Najpierw zrzuć kawałki mięsa, gdy zacznie się różowo, zrzuć cebulę i smaż na złoty kolor.
Krok 7:
Następnie wlej wodę do kotła, biorąc pod uwagę, że mięso jest gotowane i duszone, aż będzie całkowicie ugotowane.
Krok 8:
Z mięsem pod koniec gotowania powinien pozostać SOS. Posłuży jako sos do Dania.Na koniec dodaj sól do smaku i dodaj zmielony czarny pieprz i zira.
Krok 9:
Jeśli masz pod ręką warzywa, pięknie udekoruj danie. Połóż warzywa, mięso i ryż na talerzu. Zapewniam, że okaże się bardzo smaczny i satysfakcjonujący obiad.
przepis jest bardzo prosty, świetnie ci pomoże, nawet gdy goście niespodziewanie Cię odwiedzą. Bardzo apetyczne i smaczne danie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina jest tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g