duszone kurki z ziemniakami
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj grzyby i gotuj przez 30 minut w osolonej wodzie. Spuść wodę przez sito.
2. Wlej olej słonecznikowy na patelnię, włóż do niego kurki. Posiekaj cebulę na pół pierścienia i pokrój ziemniaki w kostkę. Wszystko wysyłamy do grzybów. Sól i pieprz do smaku. Przykryj pokrywką i poczekaj, aż wszystkie ziemniaki z grzybami zgasną.
3. Dodaj koncentrat pomidorowy i gotuj jeszcze przez kilka minut. Posyp ziołami i podawaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Kurki - 13 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g