gulasz z kurczaka w piekarniku
skład / składniki
25
porcje:
metoda gotowania
1. Puszki o tej samej objętości, umyć sodą i wysterylizować.
2. Filet z kurczaka, bez skóry i kości, pokroić na kawałki. Sól i pieprz do smaku. Możesz dodać swoje ulubione przyprawy do kurczaka.
3. W słoikach do wieszaków kładziemy mięso i dodajemy ziarna pieprzu, na przemian z liściem laurowym. Rozciągamy folię na szyjkę puszki i przebijamy ją, aby usunąć parę.
4. W zimnym piekarniku kładziemy puszki z mięsem na blasze do pieczenia. Dusić w 180 stopniach przez około 3 godziny.
5. Rozpuść tłuszcz z kurczaka i wlej go do słoików.
6. Zwijamy słoiki pokrywkami, a gdy ostygną, usuwamy je w chłodne miejsce.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g