duszona kaczka w powolnej kuchence z kwaśnymi jabłkami jest prosta i pyszna

ptak w powolnej kuchence-miękki, soczysty, delikatny, pachnący! Kaczka przygotowana według opisanego przepisu spodoba się wszystkim - okazuje się tak smaczna i apetyczna. Z ciekawą nutą jabłka. Polecam!
liliyaaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 14 g
tłuszcze 69 % 33 g
węglowodany 2 % 1 g
358 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 2 h 25 min

1. Tuszę myjemy, kroimy na porcje.
2. Pokrój jabłka na ćwiartki, usuwając rdzenie.
3. Wlej olej roślinny do miski multicookera, wymieszaj przygotowane składniki.
4. Dodaj sól, wybierz tryb "Multipovar", gotuj przez 2 godziny w temperaturze 100 stopni.

podajemy gorącą kaczkę do stołu.

jedz dla zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Kaczka II kategorii - 287   kcal/100g
  • Kaczka pieczona - 401   kcal/100g
  • Kaczka kategorii i - 405   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy