duszona kaczka w powolnej kuchence z kwaśnymi jabłkami jest prosta i pyszna
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Tuszę myjemy, kroimy na porcje.
2. Pokrój jabłka na ćwiartki, usuwając rdzenie.
3. Wlej olej roślinny do miski multicookera, wymieszaj przygotowane składniki.
4. Dodaj sól, wybierz tryb "Multipovar", gotuj przez 2 godziny w temperaturze 100 stopni.
podajemy gorącą kaczkę do stołu.
jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Kaczka II kategorii - 287 kcal/100g
- Kaczka pieczona - 401 kcal/100g
- Kaczka kategorii i - 405 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g