skład / składniki
metoda gotowania
1. Płukamy imbir, obieramy ze skóry, wcieramy na tarce.
2. Dokładnie umyj kaczkę, pokrój na porcje, z których każdy pocieramy solą, musztardą i startym imbirem. Pozostaw kaczkę na chwilę nasyconą aromatami.
3. Po pół godzinie włóż mięso do miski multicookera i smaż w oleju roślinnym na złoty kolor, używając trybu "smażenie".
4. Pokrój marchewkę na pół wzdłuż, a następnie pokrój na talerze. Pokrój cebulę w małe kostki.
5. Usuwamy mięso i smażymy przygotowane warzywa na roztopionym tłuszczu.
6. Obierz ziemniaki, pokrój na duże kawałki.
7. Do smażonej marchewki i cebuli układamy rumianą kaczkę, ziemniaki, dodajemy paprykę, sól do smaku, ziele angielskie i liść laurowy.
8. Napełnij składniki wodą, aby były prawie nią pokryte.
9. Wybierz program "gaszenie" i ustaw Czas - 60 minut.
podawaj kaczkę na gorąco.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kaczka II kategorii - 287 kcal/100g
- Kaczka pieczona - 401 kcal/100g
- Kaczka kategorii i - 405 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g