duszona kaczka z ziemniakami w powolnej kuchence

aromatyczny lunch, który zasługuje na szczególną uwagę. Pewnego dnia babcia podała nam kaczkę i bez wahania znaleźliśmy dla niej godne zastosowanie. Kaczka duszona z ziemniakami w powolnej kuchence przekonała nas swoim niepowtarzalnym smakiem, a także soczystością i aromatem. Spróbuj!
alexaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 8 g
tłuszcze 51 % 18 g
węglowodany 26 % 9 g
233 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

1. Płukamy imbir, obieramy ze skóry, wcieramy na tarce.
2. Dokładnie umyj kaczkę, pokrój na porcje, z których każdy pocieramy solą, musztardą i startym imbirem. Pozostaw kaczkę na chwilę nasyconą aromatami.
3. Po pół godzinie włóż mięso do miski multicookera i smaż w oleju roślinnym na złoty kolor, używając trybu "smażenie".
4. Pokrój marchewkę na pół wzdłuż, a następnie pokrój na talerze. Pokrój cebulę w małe kostki.
5. Usuwamy mięso i smażymy przygotowane warzywa na roztopionym tłuszczu.
6. Obierz ziemniaki, pokrój na duże kawałki.
7. Do smażonej marchewki i cebuli układamy rumianą kaczkę, ziemniaki, dodajemy paprykę, sól do smaku, ziele angielskie i liść laurowy.
8. Napełnij składniki wodą, aby były prawie nią pokryte.
9. Wybierz program "gaszenie" i ustaw Czas - 60 minut.

podawaj kaczkę na gorąco.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Kaczka II kategorii - 287   kcal/100g
  • Kaczka pieczona - 401   kcal/100g
  • Kaczka kategorii i - 405   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy