duszona wątróbka z indyka
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
dokładnie umyj wątrobę pod bieżącą wodą, pokrój na kilka kawałków i usuń filmy. Włóż wątrobę do pojemnika, napełnij mlekiem i odstaw do lodówki na co najmniej godzinę.
obierz i opłucz cebulę, pokrój na ćwiartki i drobno posiekaj. Rozgrzej olej roślinny w powolnej kuchence w trybie "smażenia" (około 3-4 minut). Wlej cebulę do miski multicookera i smaż cebulę w tym samym trybie przez 5 minut.
włóż wątrobę z mleka, dodaj do cebuli i smaż wszystko razem przez kolejne 5-6 minut.
dodaj śmietanę, przyprawy, sól, lavrushkę, wymieszaj i gotuj, ale już w trybie "Duszenia" przez 35 minut.
gotowe! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g
- Wątróbka z indyka - 276 kcal/100g