duszona kapusta z zielonym groszkiem w powolnej kuchence

to danie jest świetne na obiad – ma minimum kalorii.

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 2 g
tłuszcze 25 % 3 g
węglowodany 58 % 7 g
58 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Włącz Multicooker, wybierz program "SMAŻENIE" i wlej trochę oleju do miski. Pokrój cebulę w kostkę, marchew w paski. Włóż warzywa do miski i mieszając lekko usmaż.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Drobno posiekaj kapustę (lepiej użyć specjalnego rozdrabniacza do warzyw, wtedy danie będzie delikatniejsze) i włóż do miski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj sól, mielony pieprz, ulubione przyprawy, zielony groszek (nie ma potrzeby rozmrażania), koncentrat pomidorowy i dodaj trochę ciepłej przegotowanej wody.Wymieszaj wszystkie składniki w misce. Wybierz program "duszenie" lub "Pieczenie", czas gotowania wynosi około 30 minut (w zależności od mocy multicookera i objętości produktów). Po określonym czasie spróbuj potrawy i, jeśli to konieczne, przedłuż pracę o kolejne 10 minut. Układamy na talerzach. Smacznego

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g

Podobne przepisy