skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Włącz Multicooker, wybierz program "SMAŻENIE" i wlej trochę oleju do miski. Pokrój cebulę w kostkę, marchew w paski. Włóż warzywa do miski i mieszając lekko usmaż.
Krok 2:
Drobno posiekaj kapustę (lepiej użyć specjalnego rozdrabniacza do warzyw, wtedy danie będzie delikatniejsze) i włóż do miski.
Krok 3:
Dodaj sól, mielony pieprz, ulubione przyprawy, zielony groszek (nie ma potrzeby rozmrażania), koncentrat pomidorowy i dodaj trochę ciepłej przegotowanej wody.Wymieszaj wszystkie składniki w misce. Wybierz program "duszenie" lub "Pieczenie", czas gotowania wynosi około 30 minut (w zależności od mocy multicookera i objętości produktów). Po określonym czasie spróbuj potrawy i, jeśli to konieczne, przedłuż pracę o kolejne 10 minut. Układamy na talerzach. Smacznego
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g