skład / składniki
Metoda gotowania
1. Oczyść rybę, odetnij płetwy i ogony, usuń skrzela i wnętrzności. Opłucz, osusz i odstaw na bok.
2. Rzodkiewki pokroić w kostkę, tofu pokroić w ten sam sposób.
3. Posiekaj wszystkie warzywa, a także pokrój papryczki chili w pierścienie.
4. W kaczątku złożyć limonellę pokrojoną na porcje i rzodkiewkę. Wlać wywar ryżowy.
5. Zetrzyj czosnek, zetrzyj imbir. Połącz i wymieszaj wszystkie składniki do opatrunku zupy, przenieś do kaczątka do ryby, lekko wstrząśnij.
6. Doprowadzić do wrzenia i gotować na średnim ogniu przez 10 minut. Następnie dodaj ser.
7. Gotuj przez kolejne 5-7 minut, aż ryba będzie w pełni ugotowana, na koniec dodaj zioła, pierścienie chili i zieloną cebulę.
Koreańskie danie Tonthae-Chige jest gotowe, podawaj na gorąco.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal / 100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Rzodkiewka - 20 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Sake - 50 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal / 100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Fasola zielona - 33 kcal/100g
- Fasola - 33 kcal/100g
- Sos chili - 98 kcal/100g
- Tofu - 72 kcal/100g
- Wywar - 18 kcal/100g
- Limonella - 79 kcal / 100g