duszona Kaczka we własnym soku

pyszna, aromatyczna, soczysta kaczka z warzywami!!! Bardzo smaczne, satysfakcjonujące i zdrowe!
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 13 g
tłuszcze 67 % 30 g
węglowodany 4 % 2 g
327 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty. Obierz warzywa. Dobrze umyj kaczkę i wytrzyj ręcznikami papierowymi.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój kaczkę na porcje.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój marchewki w pierścienie, cebulę w półpierścienie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Na patelni (kocioł) układamy kawałki kaczki warstwami-sól-pieprz-liście laurowe - trochę warzyw. I tak robimy kilka warstw-dopóki nie wykorzystamy wszystkich produktów.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Górna warstwa powinna być warzywna. Przykryj pokrywką i podpal. Przy dużym ogniu pozwól & quot; wędrować & quot; przez 4-5 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie robimy mały ogień i gasimy z zamkniętą pokrywką przez 1h. 30 minut. Okresowo mieszaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Po półtorej godzinie soczysta i pachnąca kaczka we własnym soku jest gotowa.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podawaj z warzywami duszonymi z mięsem. Bardzo smaczne! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Kaczka II kategorii - 287   kcal/100g
  • Kaczka pieczona - 401   kcal/100g
  • Kaczka kategorii i - 405   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy