skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój cebulę na półpierścienie.
Krok 2:
Żeberka myjemy, solimy, pieprzymy, dodajemy trochę sosu sojowego i odstawiamy do lodówki na 2 h.
Krok 3:
Cebulę smażymy w trybie & quot; smażenie & quot; 5 min (bez oleju).
Krok 4:
Następnie dodaj żeberka do cebuli i smaż przez kolejne 10 minut.
Krok 5:
Marchewki i pomidory kroimy w drobną kostkę.
Krok 6:
Rozłóż warzywa na mięsie.
Krok 7:
Składniki sosu.
Krok 8:
W 1 szklance gorącej wody-dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego, musztardy i adżiki lub keczupu (który jest pod ręką), dobrze wymieszaj i rozpuść, wyciśnij 2 ząbki czosnku.
Krok 9:
Wlej sos do miski, sól, pieprz, dodaj ulubione przyprawy, liść laurowy i zamknij pokrywkę. Tryb & quot;gaszenie" na 1 godz.
Krok 10:
Bierzemy dowolne warzywa, które najbardziej lubisz, drobno kroimy.
Krok 11:
Warzywa wysyłamy do mięsa 5-10 minut przed końcem gotowania.
Krok 12:
Twoje danie jest gotowe! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Adjika - 59 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Żeberka wieprzowe - 321 kcal/100g