duszone żeberka wieprzowe w powolnej kuchence

Gotowanie duszonych żeberek w powolnej kuchence to przyjemność. Duszone żeberka w powolnej kuchence okazują się niezwykle smaczne, chociaż nie dodaje się do nich nic specjalnego! Proces smażenia cebuli i żeberek powinien zająć 10 minut. Pieczenie odbywa się przy otwartej pokrywie multicookera, wydaje się, że pełni funkcję patelni, a następnie tryb "duszenia".
OlesyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 10 g
tłuszcze 59 % 19 g
węglowodany 9 % 3 g
218 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój cebulę na półpierścienie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Żeberka myjemy, solimy, pieprzymy, dodajemy trochę sosu sojowego i odstawiamy do lodówki na 2 h.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Cebulę smażymy w trybie & quot; smażenie & quot; 5 min (bez oleju).

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie dodaj żeberka do cebuli i smaż przez kolejne 10 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Marchewki i pomidory kroimy w drobną kostkę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż warzywa na mięsie.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Składniki sosu.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    W 1 szklance gorącej wody-dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego, musztardy i adżiki lub keczupu (który jest pod ręką), dobrze wymieszaj i rozpuść, wyciśnij 2 ząbki czosnku.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wlej sos do miski, sól, pieprz, dodaj ulubione przyprawy, liść laurowy i zamknij pokrywkę. Tryb & quot;gaszenie" na 1 godz.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Bierzemy dowolne warzywa, które najbardziej lubisz, drobno kroimy.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Warzywa wysyłamy do mięsa 5-10 minut przed końcem gotowania.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Twoje danie jest gotowe! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Musztarda jadalnia - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Adjika - 59   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Żeberka wieprzowe - 321   kcal/100g

Podobne przepisy