gromadnik duszony z warzywami
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
przygotowujemy produkty: posiekaj cebulę, pomidory, pocieraj marchewki, obierz (usuń kość, głowę, jelita) i pokrój rybę na 4 części.
włóż pomidory do rondla i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.
na patelni podsmaż cebulę, aż się zrumieni, a następnie dodaj marchewki i smaż.
po cebuli z marchewką i rybą wysyłamy na patelnię z pomidorami. Sól, pieprz i gotuj na małym ogniu przez 40-50 minut.
włóż pomidory do rondla i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.
na patelni podsmaż cebulę, aż się zrumieni, a następnie dodaj marchewki i smaż.
po cebuli z marchewką i rybą wysyłamy na patelnię z pomidorami. Sól, pieprz i gotuj na małym ogniu przez 40-50 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Gromadnik - 113 kcal/100g