gromadnik duszony z warzywami

soczysta ryba dla miłośników obfitych słodyczy! Ilość składników - dla amatora. Wkładam więcej warzyw.
NineliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 47 % 7 g
tłuszcze 27 % 4 g
węglowodany 27 % 4 g
73 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 20 min
przygotowujemy produkty: posiekaj cebulę, pomidory, pocieraj marchewki, obierz (usuń kość, głowę, jelita) i pokrój rybę na 4 części. 
włóż pomidory do rondla i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.
na patelni podsmaż cebulę, aż się zrumieni, a następnie dodaj marchewki i smaż.
po cebuli z marchewką i rybą wysyłamy na patelnię z pomidorami. Sól, pieprz i gotuj na małym ogniu przez 40-50 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Gromadnik - 113   kcal/100g

Podobne przepisy