azu z gulaszem

Jak po prostu ugotować Tatar azu? Przeczytaj przepis! Prostota i szybkość gotowania Minimalny czas na obfite i smaczne danie
Helena-RzęskaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 5 g
tłuszcze 6 % 1 g
węglowodany 63 % 10 g
72 kcal
IG: 91 / 0 / 9

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

chcę podzielić się prostym przepisem z gospodyniami, które często nie mają czasu na kulinarne arcydzieła. Jestem jedną z nich! Dlatego zbieram takie proste przepisy w mojej skarbonce. Wszystko jest szybkie, pożywne, satysfakcjonujące i smaczne! Mój mąż bardzo mi się podobał. Teraz zawsze trzymam słoik gulaszu w lodówce.
1. Ziemniaki umyć i obrać, pokroić w duże kostki (kostki) i smażyć na tłuszczu z gulaszu do połowy ugotowanego.
2. Obierz cebulę, pokrój w kostkę i smaż na pozostałym tłuszczu, aż będzie przezroczysta. Pokrój ogórki w kostkę. Wlać mąkę vluk, dodać koncentrat pomidorowy i ogórki, rozcieńczyć odrobiną wody. Dusić przez 5-7 minut.
3. Następnie połóż ziemniaki na warzywach, rozgnieciony gulasz, zalej wodą. Wlej tyle wody, ile uważasz za stosowne. Mój mąż lubi, gdy jest dużo sosu, więc nalałem tyle, aby prawie wszystko ukryć. Sól i pieprz do smaku, możesz dodać przyprawy. Dusić wszystko przez 15-20 minut. Wyłącz Azę, posyp świeżymi ziołami i ciesz się smakiem! Dzięki za uwagę!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy