skład / składniki
gotowanie krok po kroku
chcę podzielić się prostym przepisem z gospodyniami, które często nie mają czasu na kulinarne arcydzieła. Jestem jedną z nich! Dlatego zbieram takie proste przepisy w mojej skarbonce. Wszystko jest szybkie, pożywne, satysfakcjonujące i smaczne! Mój mąż bardzo mi się podobał. Teraz zawsze trzymam słoik gulaszu w lodówce.
1. Ziemniaki umyć i obrać, pokroić w duże kostki (kostki) i smażyć na tłuszczu z gulaszu do połowy ugotowanego.
2. Obierz cebulę, pokrój w kostkę i smaż na pozostałym tłuszczu, aż będzie przezroczysta. Pokrój ogórki w kostkę. Wlać mąkę vluk, dodać koncentrat pomidorowy i ogórki, rozcieńczyć odrobiną wody. Dusić przez 5-7 minut.
3. Następnie połóż ziemniaki na warzywach, rozgnieciony gulasz, zalej wodą. Wlej tyle wody, ile uważasz za stosowne. Mój mąż lubi, gdy jest dużo sosu, więc nalałem tyle, aby prawie wszystko ukryć. Sól i pieprz do smaku, możesz dodać przyprawy. Dusić wszystko przez 15-20 minut. Wyłącz Azę, posyp świeżymi ziołami i ciesz się smakiem! Dzięki za uwagę!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g