Chuda kapusta duszona z papryką i pomidorami
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
cienko posiekaj kapustę.
paprykę kroimy w paski, z pomidora trzeba zdjąć skórkę i pokroić w kostkę, wkładam mrożone w plasterki.
pokrój cebulę w półpierścienie i smaż na oleju słonecznym, aż będzie przezroczysta.
& nbsp; następnie dodaj paprykę, wymieszaj i smaż przez 1 minutę.
Dodaj pomidora, wymieszaj i duś warzywominut 5, ciągle mieszając.
teraz dodaj kapustę, polej łyżkami oliwy z oliwek na parze (moja jest zwykła), octem winnym, solą, pieprzem i posyp papryką.
wszystko dobrze wymieszaj i smaż na średnim ogniu przez 10-15 minut, ciągle mieszając.
na samym końcu musisz dodać świeży posiekany koperek
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal / 100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g