Chuda kapusta duszona z papryką i pomidorami na patelni

Łatwa wariacja na temat ulubionego dania! Pyszne i proste! To przygotowanie duszonej kapusty zajmuje niewiele czasu, ale danie okazuje się bardzo smaczne.
TanchaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 1 g
tłuszcze 59 % 10 g
węglowodany 35 % 6 g
124 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

cienko posiekaj kapustę.

 paprykę kroimy w paski, z pomidora trzeba zdjąć skórkę i pokroić w kostkę, wkładam mrożone w plasterki.

 pokrój cebulę w półpierścienie i smaż na oleju słonecznym, aż będzie przezroczysta.

& nbsp; następnie dodaj paprykę, wymieszaj i smaż przez 1 minutę.

 Dodaj pomidora, wymieszaj i duś warzywominut 5, ciągle mieszając.

teraz dodaj kapustę, polej łyżkami oliwy z oliwek na parze (moja jest zwykła), octem winnym, solą, pieprzem i posyp papryką.

wszystko dobrze wymieszaj i smaż na średnim ogniu przez 10-15 minut, ciągle mieszając.

  na samym końcu musisz dodać świeży posiekany koperek

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal / 100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g

Podobne przepisy