wołowina duszona w cukrze

świetny przepis na wołowinę o pikantnym smaku! Polecamy! Proste i smaczne danie. Z cukru gulasz wołowy zyskuje pikantny smak.
KaroAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 37 % 13 g
tłuszcze 26 % 9 g
węglowodany 37 % 13 g
174 kcal
IG: 38 / 0 / 62

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
wołowinę należy pokroić w kostkę, a następnie obtoczyć w cukrze. Po usmażeniu na oliwie z cebulą przez 5-8 min.

włóż wołowinę z cebulą, a także koncentrat pomidorowy (lub świeże posiekane pomidory) do garnka typu gęsia skórka, sól, dodaj paprykę i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal / 100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy