wołowina duszona w cukrze
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
wołowinę należy pokroić w kostkę, a następnie obtoczyć w cukrze. Po usmażeniu na oliwie z cebulą przez 5-8 min.
włóż wołowinę z cebulą, a także koncentrat pomidorowy (lub świeże posiekane pomidory) do garnka typu gęsia skórka, sól, dodaj paprykę i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
włóż wołowinę z cebulą, a także koncentrat pomidorowy (lub świeże posiekane pomidory) do garnka typu gęsia skórka, sól, dodaj paprykę i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal / 100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g