skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Wieprzowinę należy pokroić na duże kawałki 3 * 3 cm,a następnie usmażyć w oleju roślinnym na głębokiej patelni, mieszając, aż mięso się zrumieni.
Krok 3:
Dodaj grubo posiekaną marchewkę do mięsa
Krok 4:
I posiekana cebula.
Krok 5:
Napełnij teraz mięso i warzywa wodą, aby mięso się zamknęło i gotuj na wolnym ogniu przez około godzinę. Sprawdzając mięso podczas gotowania, może się ono wcześniej ugotować, zwłaszcza jeśli wieprzowina jest świeża. Gdy mięso jest prawie ugotowane, posolić, pieprzyć naczynie, doprawić przyprawami. I dodaj pokrojone ziemniaki i paprykę.
Krok 6:
Ponownie dodaj wodę i gotuj na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą gotowe. Możesz przenieść gulasz z ziemniakami do kotła i następnie w piekarniku przez 15-20 minut. I możesz to zrobić na patelni pod pokrywką.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g