wieprzowina duszona z ziemniakami marchewką cebulą i papryką

ten aromatyczny i pyszny przepis na pewno ci się spodoba! duszone ziemniaki w smaku Kruche, słodkie ziemniaki lubią być doprawione tłuszczem-roślinnym lub zwierzęcym. Podzielę się z Wami moim sposobem gotowania ziemniaków duszonych z mięsem.
EudokiaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 6 g
tłuszcze 35 % 9 g
węglowodany 42 % 11 g
145 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wieprzowinę należy pokroić na duże kawałki 3 * 3 cm,a następnie usmażyć w oleju roślinnym na głębokiej patelni, mieszając, aż mięso się zrumieni.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj grubo posiekaną marchewkę do mięsa

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    I posiekana cebula.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Napełnij teraz mięso i warzywa wodą, aby mięso się zamknęło i gotuj na wolnym ogniu przez około godzinę. Sprawdzając mięso podczas gotowania, może się ono wcześniej ugotować, zwłaszcza jeśli wieprzowina jest świeża. Gdy mięso jest prawie ugotowane, posolić, pieprzyć naczynie, doprawić przyprawami. I dodaj pokrojone ziemniaki i paprykę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ponownie dodaj wodę i gotuj na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą gotowe. Możesz przenieść gulasz z ziemniakami do kotła i następnie w piekarniku przez 15-20 minut. I możesz to zrobić na patelni pod pokrywką.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy